Kopya koyun Oyalı anne oldu

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''Oyalı''nın dün İÜ Veterinerlik Fakültesinde sezaryen operasyonuyla ilk doğumunu gerçekleştirdiği ve 4 kilogram ağırlığında, sağlıklı bir dişi kuzu dünyaya getirdiği, kuzuya ''Bahar'' adının

Kopya koyun Oyalı anne oldu

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''Oyalı''nın dün İÜ Veterinerlik Fakültesinde sezaryen operasyonuyla ilk doğumunu gerçekleştirdiği ve 4 kilogram ağırlığında, sağlıklı bir dişi kuzu dünyaya getirdiği, kuzuya ''Bahar'' adının verildiği bildirildi.

Açıklamada, TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatınca desteklenen projenin, İÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sema Birler yönetimindeki uzman bir ekip tarafından hayata geçirildiği ve Kasım 2010 tarihinde yapılan suni tohumlama uygulaması sonucu normal yollardan gebe kalan ''Oyalı''nın sağlıklı bir yavru dünyaya getirdiği kaydedildi.

Bu doğumun, ''klon canlıların, klonlanan canlılara sadece genetik anlamda değil, diğer açılardan da benzediklerinin ve tüm normal fonksiyonlarını yerine getirebildiklerinin gösterilmesi'' açısından büyük önem taşıdığı ifade edilen açıklamada, Türkiye'de bir ilke imza atan İÜ'nün, klon çalışmalarını, 2005 yılından bu yana başarılı biçimde sürdürdüğü belirtildi.

KOPYA KOYUN ''OYALI''

Açıklamada, Prof. Dr. Sema Birler yönetimindeki uzman ekibin, 69 klon embriyoyu 8 koyuna transfer etmesiyle başlayan süreçte, 2 koyunun hamile kaldığı belirtilerek, yoğun bakım ve takiplerin sonunda sağlıklı bir hamilelik dönemi geçiren koyunlardan ilkinin ''Oyalı''yı 21 Kasım 2007 tarihinde doğurduğu, hayvancılık ve insan sağlığını ilgilendiren birçok konuda çığır açabilecek bu çalışmanın, ''Türkiye'nin ilk klon projesi'' olarak bilim tarihine geçtiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam