Köpeklerin havlaması yasaklandı

Öğle yemeği sonrası birkaç saat süren dinlenme molalarıyla bilinen İtalyanların bu geleneklerine ne kadar düşkün olduğu, bir kasabanın aldığı sıra dışı kararla bir kez daha kanıtlandı.Controne kasabasında belediye, siesta saatlerinde köpek havlamasını yas

Köpeklerin havlaması yasaklandı

Öğle yemeği sonrası birkaç saat süren dinlenme molalarıyla bilinen İtalyanların bu geleneklerine ne kadar düşkün olduğu, bir kasabanın aldığı sıra dışı kararla bir kez daha kanıtlandı.

Controne kasabasında belediye, siesta saatlerinde köpek havlamasını yasakladı.

Ülkenin güneyindeki Campania bölgesinde yer alan Controne kasabasındaki yasak kararı, Belediye Başkanı Nicola Pastore’nin emriyle alındı.

Başkan, öğleden sonra 14.00-16.00 saatleri arasındaki siesta sırasında etrafı rahatsız edecek şekilde havlayan köpeklerin sahiplerine para cezası verileceğini duyurdu.

Yasağa göre, uygunsuz zamanlarda havlayan köpeklerin sahiplerine 25 ila 500 Euro para cezası kesilebilecek.

Kararda, “Köpek sahipleri, geceleri ya da 14.00- 16.00 arasındaki dinlenme saatlerinde hayvanlarının kamu huzurunu bozacak şekilde yüksek ses çıkarmasını önlemek zorundadır” deniliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler