Köpekler uydudan takip edilecek

Marmaris'in Armutalan beldesinde, sokağa bırakılan hayvanların sahiplerinin tespiti ve çalınanların da bulunabilmesi için köpeklere çip takılması uygulamasına başlandı. GPRS adı verilen uydu takip sistemi sayesinde çip takılan köpeklerin, zabıta ve hayvan

Köpekler uydudan takip edilecek

Marmaris'in Armutalan beldesinde, sokağa bırakılan hayvanların sahiplerinin tespiti ve çalınanların da bulunabilmesi için köpeklere çip takılması uygulamasına başlandı.

 

GPRS adı verilen uydu takip sistemi sayesinde çip takılan köpeklerin, zabıta ve hayvan rehabilitasyon merkezi görevlilerince izleneceği belirtildi.

 

Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Jeannie Thirkill ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, uygulama hakkında bilgi verdi ve çip takılan ilk köpeği gazetecilere tanıttı.

 

Kaybolan köpeklerin yerinin takılan çip sayesinde kısa sürede belirleneceğini söyleyen Thirkill, ''Takip cihazlarının biri rehabilitasyon merkezimizde bir diğeri ise zabıta müdürlüğünde olacak. Kaybolan köpeğin çip numarası sisteme girilerek nerede olduğu tespit edilecek. Veterinerleri de bu sistemin içine dahil edebilirsek, örneğin bir trafik kazası olduğunda veterinere getirilen köpeğin çip numarası girilerek sahibine ulaşılabilir'' diye konuştu.

 

Hayvanlar için en iyi koruma şekli olan bu sistemi Armutalan Belediyesi ile birlikte hayata geçireceklerini ifade eden Thirkill, ''Çipi köpeklerin omuz kısımlarında deri altına yerleştiriyoruz. Çiplerin takip edileceği iki cihazın siparişini verdik. Barınaktaki bütün köpeklere çip takacağız ve bu sisteme kaydı olmayan hiçbir hayvanı vermeyeceğiz'' dedi.

 

Çipte köpekle ilgili kimlik bilgilerinin yanı sıra başka bilgilerin de yer alacağını kaydeden Thirkill, Türkiye'de bu sistemin ilk defa Marmaris'te uygulanmaya başlanacağını belirtti.

 

Armutalan Belediye Başkanı Ünlü da takılan çipler sayesinde sokak hayvanlarının sahipsiz, başıboş bir şekilde dolaşmasının önlenmiş olacağını vurguladı.

 

Başkan Ünlü, hayvan sahiplerinin kendilerine başvurmaları durumunda köpeklerine bu çiplerden takılacağını da söyledi.

 

Uygulama kapsamında ilk çipin ise bir süre önce sokakta bulunan ve sahibine ulaşılamayan köpeğe takıldığı belirtildi. Gazetecilerin ''Çip'' ismini verdikleri köpek, sevimli hareketleriyle ilgi odağı oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam