Konut kredisi almanızı kolaylaştıracak 7 ipucu

Kredi kullanmadan önce dikkat etmeniz gerekenler sayesinde daha yüklü tutarda ve sorunsuz kredi kullanma fırsatını yakalayabilirsiniz. İşte konut kredisinin daha kolay onaylanmasını sağlayacak 7 ipucu... KREDİ NOTU Konut kredisi kullanmadan önce kredi not

Konut kredisi almanızı kolaylaştıracak 7 ipucu

Kredi kullanmadan önce dikkat etmeniz gerekenler sayesinde daha yüklü tutarda ve sorunsuz kredi kullanma fırsatını yakalayabilirsiniz.

İşte konut kredisinin daha kolay onaylanmasını sağlayacak 7 ipucu...

KREDİ NOTU

Konut kredisi kullanmadan önce kredi notunuzun kredi kullanabilir düzeyde olması gerekir. Geçmiş kredi ve kredi kartı ödeme alışkanlıklarınız bu notu aşağı da çekebilir, yukarı da. Bu yüzden ödemelerinizi çok düzenli yapın. 1-2 günden bir şey çıkmaz diye düşünmeyin. Çünkü eğer kara listeye girerseniz çıkmanız uzun zaman alır. Daha önce hiç kredi ya da kredi kartı kullanmadıysanız da düşük limitli de olsa bir kredi kartı temin edin. Kısacası dikkatli ve düzenli kullanım alışkanlığı edinin. Kredi notunuzu Kredi Kayıt Bürosu’ndan öğrenebilirsiniz.

PEŞİNAT İÇİN BİRİKİM YAPIN

Konut kredisi kullanmanın önemli koşullarından biri de peşinattır. Bankalar satın alacağınız evin en azından %25'ini peşin olarak isteyecektir. Eğer peşinatınız yoksa Konut kredisine peşinat bulma yolları başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. Dilerseniz ihtiyaç kredisi çekip bu parayı bankaya koyup, kredi peşinatı da yapabilirsiniz. Ancak bu taksit ödemeleri kredi limitinizi etkiler. Örneğin ev satın almaya karar vermeden 1-2 yıl önce ihtiyaç kredisi çekip bunu ev peşinatı yapabilirsiniz.

EVİ ARAMAYA BAŞLAYIN

Tüm bu kriterleri yerine getirirken bir yandan da ev aramaya başlasanız iyi olur. Çünkü bazen istediğiniz evi kolay bulamıyorsunuz. Gezip dolaşıp, ne istediğinize net bir karar vermeniz gerekir. Satın almak istediğiniz evin semtini, evin özelliklerini iyice bir kafanızda netleştirin. Aksi taktirde kafanız çok karışır ve doğru karar veremeyebilirsiniz. Eğer projeden ev satın alacaksanız iyice dolaşıp bilgi sahibi olun. Hatta bazen bankalar projeler için çok cazip koşullarda kredi lansmana özel faiz oranı da sunuyor.

AYNI İŞ YERİNDE ÇALIŞIYOR OLMAK AVANTAJ

Bankalar konut kredisi kullandırırken genel olarak aynı iş yerinde en az 6 ay çalışma zorunluluğu ararlar. Aynı iş yerinde birkaç yıl çalışmış olmanız iyi bir referanstır. Örneğin yakın tarihte kredi kullanmayı düşünüyorsanız iş değişikliğini biraz ertelemenizde yarar var.

EVLİ OLMAK AVANTAJ

Kredi kullanırken eşinizin geliri de hane halkı gelirine katılır. Bu durumda kredi alma ihtimaliniz daha çok yükselir. Ya da daha yüklü kredi kullanma ihtimaliniz olur. Çünkü bankalar konut kredisinde hane halkı gelirine bakar. Evli değilseniz de sizinle birlikte aynı evde yaşayan anne baba gibi hane halkının da gelirini gösterebilirsiniz.

GELİRİNİZİ YÜKSELTMENİN YOLUNU BULUN

Maaşınızı arttırmanın, gelirinizi yükseltmenin ya da borçluluk oranınızı düşürmenin yollarına bakın. Daha yüksek tutarlı kredi çekebilmek için gelirinizi arttırmanız ya da borç yükünüzden kurtulmanız lazım. Bankalar kredi kullandırırken aylık taksitlerin gelirinizin %60’ın aşmamasını ister. Örneğin maaşınız 3.000 TL ise 1.800 TL eşininiz de çalışıyorsa 2.000 TL ve biraz üzeri aylık taksiti olan kredi kullanabilirsiniz.

KREDİLERİ KARŞILAŞTIRIN

Kredi kullanmadan önce bankaların kredi faiz oranlarına ve kredi kullanım koşullarına mutlaka göz atın. Uygun bulduğunuz bir bankanın müşteri olup, örneğin birikiminizi o bankaya yatırıp daha cazip koşullu kredi kullanma imkanı bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler