Kömür ocağında korku dolu anlar yaşandı

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, özel bir kömür ocağında,çıkan yangında 2'si ağır 9 işçi yaralandı. Hastanede tedavi ayakta tedavi edilen yaralılardan 7'si taburcu edildi.  Darkale Köyü'ndeki Uyar Medencilik Şirketi'ne ait kömür ocağında yerin 300 ila 350 metr

Kömür ocağında korku dolu anlar yaşandı

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, özel bir kömür ocağında,çıkan yangında 2'si ağır 9 işçi yaralandı. 

Hastanede tedavi ayakta tedavi edilen yaralılardan 7'si taburcu edildi. 
 
Darkale Köyü'ndeki Uyar Medencilik Şirketi'ne ait kömür ocağında yerin 300 ila 350 metre altındaki bir galeride yangın çıktı. Madenciler arasında 'toz yangını' olarak tabir edilen kömür tozlarının tutuşması sonucu başlayan alevlerden 9 işçi yaralandı. 
 
Alev topunun altında kalan işçilerden Gaffur Kent (36), Hasan Gököz (30), Ramazan Doğan (29), İbrahim Narşap (52), Murat Yılmaz (31), Abdullah Karadağ (33), Mehmet Duran (33), Üzeyir Çopar (34) ve Mehmet Altay (34) yaralandı. İşçiler, madendeki diğer arkadaşları tarafından dışarı çıkartıldı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ne götürdü.
 
Burada yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık durumu ağır olan Hasan Gököz İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Murat Yılmaz da Manisa Celal Beyar Hastanesi'ne sevk edildi. Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ndeki 7 yaralı ayakta yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.
 
İLK YANGIN DEĞİL 
 
Geçen yılbaşında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gezdiği maden ocağında çıkan yangında, yaralanan 3 işçiden 1'i ölmüştü. Madende 4 Ekim'de bir kez daha yangın çıkmış, 4'ü ağır 9 işçi yaralanmıştı. Ocakta çalışan işçiler, yapılan müfettiş kontrolünün ardından madende herhangi bir güvenlik önleminin alınmadığı ileri sürdü. Jandarma madende olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler