Komşu oğlunun çeyiz vahşeti

Şanlıurfa'da 4 bileziği ve cep telefonu için eşarpla boğularak öldürülen 20 yaşındaki Dilber Karakuş'u, eski komşusu Mustafa Coşkun'un öldürdüğü belirlendi. Gelecek hafta düğünü olan 24 yaşındaki Coşkun, işsiz olmasına rağmen peşin parayla alış veriş yapı

Komşu oğlunun çeyiz vahşeti

Şanlıurfa'da 4 bileziği ve cep telefonu için eşarpla boğularak öldürülen 20 yaşındaki Dilber Karakuş'u, eski komşusu Mustafa Coşkun'un öldürdüğü belirlendi. Gelecek hafta düğünü olan 24 yaşındaki Coşkun, işsiz olmasına rağmen peşin parayla alış veriş yapınca yakalandı.

Dilber Karakuş'un evine nişanlısının fotoğrafını gösterme bahanesiyle gittiğini anlatan Coşkun, "Evlenecektim, paraya çok ihtiyacım vardı. Kolundaki burma bilezikleri görünce eşarpla boğdum. Bilezikleri Şanlıurfa'da 4 bin liraya, cep telefonunu da Gaziantep'te 70 liraya sattım. Mobilya ve beyaz eşyalar ise 3 bin 300 lira tuttu" dedi. Şanlıurfa'da, bir kebapçıda çalıştığı için genellikle işten geç çıkan Ali Karakuş, salı gecesi de saat 02.00'de, Dedeosman Mahallesi'ndeki evine gitti. Kanepenin üzerinde hareketsiz yatan eşi Dilber Karakuş'un uyuduğunu sandı. Henüz 4 aylık olan kızı Elif Nur da annesinin yanı başındaki beşikte uyuyordu. Ancak birkaç kez seslenmesine rağmen cevap vermeyen eşini dokunarak uyandırmak isteyince öldüğünü anladı. Hemen polisi arayan Ali Karakuş, durumu bildirdi. Kısa süre sonra eve gelen polisler, Ali Karakuş'u, bebeğiyle birlikte eşinin başında ağlarken buldu. Vücudunda herhangi bir darp izi bulunmayan genç kadının eşarpla boğulduğu belirlendi.

CİNAYETİ İTİRAF ETİ

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun talimatıyla kurulan özel ekip, evde yaptığı incelemede, kolundaki 4 bileziği ve cep telefonu da kayıp olan genç kadının, tanıdığı genç bir erkek tarafından öldürüldüğü kanaatine vardı. Polis önce, çiftin yakın çevresi ile oturdukları Dedeosman Mahallesi ve daha önce oturdukları Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki komşularını mercek altına aldı. Çiftin Bağlarbaşı'ndan komşuları olan ve Gaziantep'e taşınan Mustafa Coşkun'un olay günü mahalleye geldiği saptandı. Polis, Gaziantep'e giderek Coşkun'u takibe aldı. İşsiz olmasına rağmen düğün yapmaya hazırlandığı belirlenen Coşkun'un, olaydan sonra peşin parayla mobilya ve beyaz eşya aldığını öğrenen polis, operasyon düzenledi. Evlendikten sonra oturmak için kiraladığı eve yerleşirken gözaltına alınarak Şanlıurfa'ya getirilen Coşkun, cinayeti işlediğini itiraf etti.

FOTOĞRAF GÖSTERME BAHANESİYLE...

Mustafa Coşkun, ifadesinde, birkaç gün önce eski komşuları olan Dilber Karakuş'la telefonla görüştüklerini ve bu sırada evleneceğini anlattığını belirtti. Coşkun, "Bana nişanlımı merak ettiğini ve fotoğrafını görmek istediğini söyledi. Ben de Şanlıurfa'ya gelince, fotoğrafı gösterme bahanesiyle gece eve gittim. Evlenecektim ve paraya çok ihtiyacım vardı. Kolundaki burma bilezikleri görünce onu eşarpla boğdum. Bilezikleri Şanlıurfa'da bir kuyumcuya 4 bin liraya, cep telefonunu da Gaziantep'te bir telefoncuya 70 liraya sattım. Aldığım mobilya ve beyaz eşyalar ise 3 bin 300 lira tuttu. Parayı da peşin ödedim" dedi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "adam öldürmek ve gasp" suçlarından tutuklandı..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam