Kocasını bilgisayar klavyesiyle dövdü!..

Kendisini bilgisayar klavyesiyle döven eşinden boşanan koca, 20 bin lira da tazminat kazandı.Kadına ayrıca 4 ay hapis cezası verildi ancak bu ceza ertelendi. İzmir'de yaşayan M.K, eşi L.M. tarafından bilgisayar klavyesi ile darp edildiğini belirterek kara

Kocasını bilgisayar klavyesiyle dövdü!..

Kendisini bilgisayar klavyesiyle döven eşinden boşanan koca, 20 bin lira da tazminat kazandı.

Kadına ayrıca 4 ay hapis cezası verildi ancak bu ceza ertelendi. İzmir'de yaşayan M.K, eşi L.M. tarafından bilgisayar klavyesi ile darp edildiğini belirterek karakola gidip şikayetçi oldu.

K.M. karısının kendisine sürekli şiddet gösterdiğini, son olarak da klavye ile koluna vurduğunu anlattı. Olayla ilgili 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Açılan davanın ardından L.M. hakkında eşine şiddet uygulama suçundan 4 ay hapis cezası verildi. Ancak bir başka suçtan poliste kaydı ve sabıkası bulunmayan bir çocuk annesi L.M. hakkında verilen bu 4 aylık hapis cezası ertelendi.

Eşine açtığı ceza davasının ardından M.K. boşanma davası da açtı, ayrıca uğradığı şiddete karşı tazminat istedi. Mahkeme, çifti boşarken eşine şiddet uygulayan kadının 20 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Bu kararın şiddet gören erkekler için de örnek olacağını belirten avukat Fatih Kanmaz, "Şiddetin kadını, erkeği olmaz. Şiddet her zaman nefretle karşılanması gereken bir durum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam