Kocam mahrem pozlarımızı yayacak deyince...

 Boşandığı kocasından 12 bin lira tazminat ile nafaka kazanan ve bu parayı tahsil için icra takibi başlatan Yağmur B., eşinin bu paradan vazgeçmesi için kendisine evliliği sırasında çekilmiş görüntüleri internete koymakla şantaj yaptığı iddiasıyla şikayet

Kocam mahrem pozlarımızı yayacak deyince...
 
Boşandığı kocasından 12 bin lira tazminat ile nafaka kazanan ve bu parayı tahsil için icra takibi başlatan Yağmur B., eşinin bu paradan vazgeçmesi için kendisine evliliği sırasında çekilmiş görüntüleri internete koymakla şantaj yaptığı iddiasıyla şikayetçi oldu.
 
Vatan gazetesinin haberine göre, iddiaları reddeden koca Ali G. ise savunmasında “Ben karı koca mahremiyetini kameraya kaydedecek kadar ahlaksız değilim” diyerek uzlaşmak istedi. Genç kadının uzlaşmayı kabul etmemesi üzerine Ali G. hakkında şantaj suçundan dava açıldı. Ankara Aile Mahkemesi’nin kararı ile 7 Mayıs 2013 tarihinde boşandıklarını ifade Yağmur B., kararın Yargıtay’ca da onanması üzerine mahkemenin lehine takdir ettiği 12 bin liralık tazminat ve nafakayı alabilmek için icra takibi başlattı. Ankara’da yaşayan eski eşi aleyhinde Ankara 30. İcra Müdürlüğü ile icra takibi başlatan Yağmur B. kocasının kendisini tehdit ve şantajda bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
 
TAZMİNATTAN VAZGEÇTİ
 
Şikayet dilekçesinde, eski eşi Ali G.’nin icra ödeme emrini alması üzerine 3 Mart 2014 tarihinde gece 23.00 sıralarında kendisini telefonla arayarak “icra takibine koyduğun tazminatından vazgeç, sana 3 gün süre veriyorum şayet vazgeçmezsen sonunu sen düşün. 2 şıkkın var 2. Şıkkı seni utandıracak ve çevrene rezil edecek görüntülerindir. Her tarafa yayacağım” şeklindeki sözlerde şantajda bulunduğunu iddia etti. Şikayetçi Yağmur G. özel hayatına, kişilik haklarına karşı suç işlenmesi muhtemel resimlerin veya görüntülerin yayılmaması için tedbir ve elkoyma kararı verilmesini istedi.
 
Suçlamaları kabul etmedi 
 
Medikal işi yapan Ali G. ise suçlamaları reddetti. Eski eşini aradığını kabul eden Ali G “ne diye arıyorsun beni rahatsız etme” diye bağırmaya başladı. Ben da bağırıp durma sadece bir şey söyleyeceğim. Sen tazminat davasından vazgeç ben o zaman avukat ve daha masraflarını öderim” dedim. Kendisini tehdit etmedim. Ayrıca bahsettiği gibi görüntü ve fotoğraf kaydı yoktur. Ben özel hayatımızı, karıkoca mahremiyetimizi kameraya kaydedecek kadar ahlaksız bir insan değilim” diye konuştu. Savcılık savunmayı inandırıcı bulmayarak Ali G. hakkında “Şantaj” suçundan 3 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam