Kocaeli'de selin hasarı büyük!

Kocaeli’de dün etkili olan sağanak yağmur sonrası oluşan selin verdiği hasarı belirlemek için 5 ayrı bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Kocaeli’de dün meydana gelen sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmaları başladı. Kartepe ilçesi Acısu,

Kocaeli'de selin hasarı büyük!
Kocaeli’de dün etkili olan sağanak yağmur sonrası oluşan selin verdiği hasarı belirlemek için 5 ayrı bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.
 
Kocaeli’de dün meydana gelen sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmaları başladı. Kartepe ilçesi Acısu, Eşme, Uzunçiftlik, Beşevler ve Ertuğrul Gazi mahallelerinde başlatılan hasar tespit çalışmalarında, selin verdiği hasarın boyutunun büyük olduğu anlaşıldı. Sel nedeniyle yıkılan ev olmazken, sel sularına maruz kalan onlarca evin özellikle zemin katlarındaki evler büyük hasar gördüğü belirlendi. 5’er kişiden oluşan toplam 25 kişilik ön hasar ekibi ile sürdürülen çalışmalarda, felakete uğrayan bölgelerdeki hasar alan evler tek tek incelendi.
 
Eşme’de yaşayan halkın ifade ettiğine göre aralıksız 25 dakika süren yağmur sonrasında oluşan sel felaketi 1 saat sürdü. Birçok ev, iş yeri ve tarım arazisinin büyük hasar gördüğü selin neden olduğu hasarın maddi boyutu ise afetin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Selde tamamen kullanılamaz hale gelen D-100 üzerindeki bir benzin istasyonu yetkilileri, iş yerindeki hasarın 700 milyara yakın olduğunu iddia ettiler. Eşme’de tarım faaliyeti ile uğraşan bir çiftçi ise 13 senedir seracılık yaptığını ve yaklaşık 20 bin TL zararı olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler