Kocaeli İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat

İtfaiyenin sanayi kuruluşlarındaki muhtemel olaylara karşı yaptığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yangın olaylarına hazırlıklı olmak ve oluşabilecek riskleri önceden fark etmek amacıyla tatbikatlar gerçekleştiriyor. Y

Kocaeli İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat

İtfaiyenin sanayi kuruluşlarındaki muhtemel olaylara karşı yaptığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yangın olaylarına hazırlıklı olmak ve oluşabilecek riskleri önceden fark etmek amacıyla tatbikatlar gerçekleştiriyor. Yangın tatbikatları şehirde yer alan sanayi kuruluşlarında da uygulanarak, olayların adeta bir ön izlemesi yapılıyor. İtfaiye ekipleri sanayi kuruluşunda çıkabilecek yangını tatbikat sayesinde nasıl kontrol altına alabileceğini tecrübe ediniyor.

Bu kapsamda Kocaeli İtfaiyesi, Kordsa fabrikasında tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta kimyasal maddeye maruz kalan bir çalışanın kurtarılması, taşınması, kimyasal çadırında temizleme ve ambulansa taşınması senaryosu işlendi. Ayrıca fabrikanın yüksek bir yerinde mahsur kalan işçi, itfaiye ekipleri tarafından ip kullanılarak kurtarıldı.

Bir başka senaryoya göre de ısınan dev tanklarda soğutma işlemi yapıldı. Bir ekip yüksekten tanklara köpüklü su sıkarken diğer ekip de alçaktan köpük su sıkarak soğutma işlemi yaptı. Tatbikatta 30'a yakın personel görev aldı. İtfaiye ekipleri her olayı soğukkanlı bir şekilde başarıyla sonuçlandırdı. Fabrika çalışanları güvenli bölgeden tatbikatı izledi.

Kocaeli İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat

Kocaeli İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat

Kocaeli İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler