Kızların erkek kavgasına para cezası

Samsun'da, 18 yaşındaki N.T.ile 16 yaşındaki L.K.adlı kızlar arasında, bir erkek yüzünden çıkan tartışmaya arkadaşları da katıldı.5 kız hürriyeti kısıtlama, gasp ve yaralama suçlarından mahkemelik oldu.Samsun'da, 18 yaşındaki N.T. ile 16 yaşındaki L.K. ad

Kızların erkek kavgasına para cezası

Samsun'da, 18 yaşındaki N.T.ile 16 yaşındaki L.K.adlı kızlar arasında, bir erkek yüzünden çıkan tartışmaya arkadaşları da katıldı.5 kız hürriyeti kısıtlama, gasp ve yaralama suçlarından mahkemelik oldu.

Samsun'da, 18 yaşındaki N.T. ile 16 yaşındaki L.K. adlı kızlar arasında, bir erkek yüzünden çıkan tartışmaya arkadaşları da katıldı.

5 kız hürriyeti kısıtlama, gasp ve yaralama suçlarından mahkemelik oldu. Mahkeme, sanıkların gasp ve hürriyeti kısıtlamadan beraatlerine karar verirken, yaralamadan para cezasına çarptırdı. Ancak kızların sabıkası bulunmadığı için cezalarını ertelendi.

Samsun'da iddiaya göre N.T. ile L.K., bir erkek arkadaş yüzünden aralarında çıkan tartışma sonrasında 2010 yılı Kasım ayında birbirlerinin telefonlarına, küfür ve tehdit içerikli mesajlar çekti.

 Bunun üzerine N.T. konuşmak için L.K.'yı evine çağırdı. L.K. arkadaşları B.Y. (17), E.G. (18) ve M.Y.'yi de (17) alarak çağrıldığı eve gitti.

Evin önünde kendilerini Ş.B. (17), kuaförlük yapan H.T. (18), A.A. (17) ve Hafize C.K. (20) ile birlikte bekleyen N.T., yanlarına gelen 4 genç kızı, kollarından çekerek zorla ailesiyle birlikte oturduğu eve soktu.

Burada kızlar arasında erkek arkadaş yüzünden çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. N.T. ve arkadaşları, 4 genç kızı döverek iddialara göre L.K.'nın 3.5 TL'sini, E.G.'den 2 TL ve cep telefonunu, B.Y.'nin de cep telefonunu zorla alıp evden gönderdi.

4 kız polise gidip şikayetçi olunca gözaltına alınan 5 genç kız, nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

 Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanıklar hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaralama, gasp ve kişiyi hürriyeti kısıtlama suçlarından her biri için 22 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanıkların bazılarının yaşlarının 18'den küçük olması nedeniyle kapalı yapılan duruşmaya sanık ve mağdur genç kızlar katılmadı. Sanıklardan N.T. daha önce verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "L.K., bana ve arkadaşlarıma küfür ve tehdit içerikli mesajlar gönderiyordu.

Ben de kendisini arayıp ne sorunu olduğunu sordum. Buluşmaya karar verdik. Onu eve çağırdım. Diğer kızlarla birlikte eve geldi. Kız arkadaşlarım da benimle birlikteydi. Zorla eve sokmadık.

Kendileri içeriye girdi. Ben bir odada L.K. ile konuşurken onlar da diğer odada oturuyordu. Tartışma sırasında L.K. bıçak çıkardı. Daha sonra diğer kızlar odaya girdi.

Tartıştık sonra evden çıkıp gittiler. Kesinlikle paralarını ya da cep telefonlarını almadık" diye konuştu.

Diğer sanıklarda arkadaşlarının savunmasına tekrar edip beraatlerini istedi. Mahkeme 5 sanığın gasp ve hürriyeti kısıtlama suçlarından delil yetersizliğinden beraatlerine karar verirken, yaralama suçlarından genç kızları para cezasına çarptırdı.

 Sanıklardan Hafize C.K. 2 bin TL, N.T., S.B. ve A.A. 2 bin 640 TL, H.T.'ye ise 3 bin 960 TL para cezası verildi. Mahkeme, sanıkların sabıka kayıtlarının bulunmadığını belirterek cezalarını 5 yıl başka bir suç işlememek kaydı ile erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler