Kızını 5 Bin TL'ye sattı!

Antaya'da 6 yıl önce 12 yaşında olan E.Y. adlı kızı babası Osman Y.'den 5 bin liraya aldıktan sonra satış sözleşmesi imzalatan inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A., tutuklandı.Bugün 18 yaşında olan E.Y., iddiaya göre 2006 yılında, henüz 1

Kızını 5 Bin TL'ye sattı!

Antaya'da 6 yıl önce 12 yaşında olan E.Y. adlı kızı babası Osman Y.'den 5 bin liraya aldıktan sonra satış sözleşmesi imzalatan inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A., tutuklandı.

Bugün 18 yaşında olan E.Y., iddiaya göre 2006 yılında, henüz 12 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri dükkanının sahibi Yusuf A.'ya 5 bin lira karşılığında satıldı. Küçük kızın babası ile işadamı arasında yapılan satış, sözleşmeyle de imza altına alındı. E.Y.'nin vesikalık fotoğrafının da yapıştırıldığı sözleşmeye, "Kızımı 5 milyon '5 bin TL' liraya sattım. 12 Şubat 2006 tarihi itibariyle kızım E.Y.'yi Yusuf A.'ya teslim ediyorum. Parayı peşin aldım. Yukarıdaki tarihten itibaren Yusuf A.'nın kontrolünde olacaktır. Baba olarak rıza gösteriyorum' dedi. İmzalandı" diye yazıldı. Sözleşmenin en altına küçük kızın ismi açılarak "E.Y.'ye soruldu. 'Babamın rızasını ben de kabul ediyorum' dedi. İmzaladı" diye yazılarak, küçük kızın imzası alındı.

ÖĞRETMEN ORTAYA ÇIKARDI

Eşinden ayrıldığı belirtilen 4 çocuk babası Yusuf A., küçük kızı ilk olarak Kemer'de bir otele götürdü ve burada tecavüz etti. İşadamının evinde tutulan ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi E.Y.'nin, durumu okuldaki öğretmene anlatmasıyla satış ve tecavüz ortaya çıktı. Rehberlik öğretmeninin sınıfa, "Canınızı sıkan bir olayı yazarak anlatın" sorusu üzerine ağlayarak sınıftan kaçan E.Y., tuvalete saklandı. Ardından giden öğretmen, E.Y. ile konuştu. E.Y., ağabeyinin patronuna babası tarafından satıldığını söyleyip, Yusuf A’nın kendisine tecavüz ettiğini anlattı.

SAVCILIK İFADELERİ

Öğretmenlerin tutanak hazırlayarak olayı polise aktarmasının ardından soruşturma açıldı. İfadesine başvurulan baba Osman Y., şöyle dedi:

"Oğlum İsmail Y., bu adamın yanında çalışıyordu. İtibarlı bir işadamıdır. Yaz aylarında kızım da, onun hırdavat ve inşaat malzemeleri satan dükkanında çalışmaya başladı. Bir gün bana 'Ben derin devlet için çalışıyorum. Senin bu kızında iş var. Onu okutmak ve eğitmek istiyoruz' dedi. Kızımı benden zaman zaman alacaklarını ve eğiteceklerini söyledi. Hatta bana derin devlet adına bazı kağıtlar da imzalattı. Ben kızımı satmadım. Onu zaman zaman çağırıp, götürüyordu."

Yusuf A. savcılıkta, "Osman Y., yeni ev almıştı. Bir gün benim yanıma geldi ve kızını satması gerektiğini söyledi. Ben de kızı kurtarmak için 5 bin lira verdim. Yarın başım belaya girer diye de satış sözleşmesi yaptım ve babasına imzalattım. Kızı da imzaladı. Ben yardımcı olmaya çalıştım" diyerek ifade verdi.

MAHKEMELER ARASINDA DOLAŞTI

Açılan dava dosyası, 2006 yılından bu yana mahkemeler arasında dolaştı durdu. Olay yeri Kemer ilçesi olduğu için Antalya Cumhuriyet Savcılığı, dosyayı Kemer Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Savcılığın hazırladığı soruşturma evrakı ile önce Kemer Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ancak, bu mahkemenin 'yetkisizlik' kararı vermesiyle dosya Antalya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne geldi. Bu mahkemenin de 'görevsizlik' kararıyla dava Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

"BABASI SATMAK İSTEDİ''

Dava başladıktan sonra taraflar bulunamadı. Osman Y.'nin olaydan sonra eşini ve çocuklarını alarak memleketi Sivas’a göç ettiği belirtildi. Genç kızın babası, talimatla alınan ifadesinde, Yusuf A.'dan şikayetçi oldu. Mahkeme bu arada tutuksuz yargılanan Yusuf A.'yı bulmaya çalıştı. Aradan 6 yıl geçtikten sonra işadamı Yusuf A. dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Yusuf A., mahkemede Osman Y.’nin kızını satmaya çalıştığını yineleyerek, şöyle devam etti:

"E.Y. yaz aylarında ağabeyi ile birlikte benim işyerimde çalışıyordu. Birgün babası geldi ve ev aldığını paraya sıkışık olduğu belirterek kızını satacağını söyledi. Ben de 'Olur mu öyle şey' dedim. Hemen oradan bıçak aldı ve kızın boğazına dayadı. 'Ya satacağım, ya keseceğim' dedi. Ben de kızı kurtarabilmek için atladım ve bıçağı alıp, 'Tamam ben alırım bu kızı' dedim. Ama başım da belaya girmesin diye satış sözleşmesi yaptım."

MAHKEMEDE YALANLADI

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Nihat Altuğ'un, "Niye polise haber vermedin? Bak ifadelerinin bazı yerlerinde bu çocuğa karşı yaptıklarını itiraf ettiğin bölümler var" sorusuna Yusuf A., "Polis bana baskı yaptı. Ben baskı altında ifade verdim" iddiasında bulundu. Yusuf A. "Ben kıza bir şey yapmadım. Otele götürmedim. İspatlasınlar götürdüğümü" diyen Yusuf A.'ya hakim Altuğ daha önce tanık olarak dinlenen otelin resepsiyon görevlisi Hakan Can ile sorumlusu Mustafa Önemli’nin ifadelerini okudu. Can ve Önemli'nin, küçük kız ile otele gelen Yusuf A. ile ilgili olarak, "Bu kişi otelimize yanındaki küçük kız çocuğu ile geldi. Biz kimlik sorduğumuzda bu kişi, çocuğun kendi kızı olduğunu söyledi, nüfus cüzdanını yanında getirmediğini söyledi. Küçük kız da yanında suskun durunca biz de gerçekten kızı zannederek odayı kendisine kiraladık. Bununla ilgili defter kaydımız mevcuttur" ifadesi için ne diyeceği sorulan Yusuf A., "Tamam otele gittim ve orada kaldım ama yanımda kız yoktu. Kızın yanımda olduğunu ispatlasınlar" dedi.

Genç kızın nerede olduğu bilinmezken, Yusuf A. mahkemece tutuklandı, duruşma mart ayına ertelendi.kiz_sozlesme.gif

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler