Kızına tecavüz edip annesini öldürdüler

Konya’da 14 yaşındaki kızına tecavüz eden, ilişkiye girdiği annesi 37 yaşındaki Fatma Yazan’ı kendilerini polise ihbar etmemesi için kemerle boğarak öldürüp, cesedini yaktıkları öne sürülen 37 yaşındaki Ramazan Akın ile 32 yaşındaki Halil Taşdöven’a ağırl

Kızına tecavüz edip annesini öldürdüler

Konya’da 14 yaşındaki kızına tecavüz eden, ilişkiye girdiği annesi 37 yaşındaki Fatma Yazan’ı kendilerini polise ihbar etmemesi için kemerle boğarak öldürüp, cesedini yaktıkları öne sürülen 37 yaşındaki Ramazan Akın ile 32 yaşındaki Halil Taşdöven’a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Köylüler, 25 Aralık 2010 tarihinde merkez Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi’nin dağlık kesiminde yanmış bir kadın cesedi bulundu. Yüzü tanınmayacak halde yanan kadının kimliğini tespit etmeye çalışan polis, morgta cesede makyaj yapıp, peruk taktıktan sonra fotoğrafını çekip bilgisayarda portresini çıkardı. Cesette parmak izi çalışması da yapan ekipler, elde edilen fotoğrafı, son 5 yıl içerisinde kayıp ve şiddet mağduru yaklaşık 1000 kadının fotoğrafıyla karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucu kadının, 2008 yılında 58 yaşındaki H.H.E.’nin kayıp olduğuna dair başvuru yaptığı eşine benzediğini saptadı.

Polis, H.H.E.’nin kayıp olarak bildirdiği eşinin ihbardan 3 ay sonra ortaya çıktığını, ancak çiftin boşandığını belirledi. H.H.E.’den boşanan Fatma Yazan’ın merkez Karatay İlçesi Ulubatlı HasanMahallesi’nde oturduğunu tespit eden polis, evine gitti. Ancak, evde kimseyi bulamadı. Polis, çevrede yaptığı araştırmada Fatma Yazan’ın o dönem 14 yaşında N.E. adlı bir kızı olduğu ve evin sanayi siteminde dorse atölyesinde çalışan Ramazan Akın tarafından kiralandığı bilgisine ulaştı. Araştırmayı derinleştiren polis, Fatma Yazan’ın Ramazan Akın ve başka bir dorse atölyesinde çalışan Halil Taşdöven ile sürekli birlikte olduğunu saptadı. Bunun üzerine araştırmalar Akın ve arkadaşı Taşdöven üzerinde yoğunlaştırdı. Akın’ın Ankara’da, Taşdöven’in de Fatma Yazan’ın kızı N.E. ile İzmir’de olduğunu ve Konya’dan ayrılmadan önce de iki arkadaşın Fatma Yazan ile bir eğlence merkezinde içki içtiğini belirledi. Polis, cinayeti Ramazan Akın ve Halil Taşdöven’in işlemiş olduğu üzerinde durulurken polis, 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Sorguları tamalanan Taşdöven ve Akın, ardından Adliye’ye sevk edildi. N.E. de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. 2010 yılında üniversite öğrencisi bir kızı zorla alıkoydukları iddiasıyla 2 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldukları ve daha sonra haklarında 3’er yıl kesinleşmiş hapis cezası çıktığı belirlenen Taşdöven ve Akın, ’Tasarlayarak kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

Yapılan sorguda 14 yaşındaki N.E.’nin, soyadını taşıdığı üvey babası H.H.E.’nin cinsel tacizine uğradığı ortaya çıktı. Bunun üzerine gözaltına alınan H.H.E. de sevk edildiği  mahkeme tarafından ’Küçük yaşta kıza cinsel tacizde bulunmak’ suçundan tutuklandı.

Savcı, Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Halil Taşdöven ve Ramazan Akın hakkında esasa ilişkin görüşünü açıklarken, sanıkların, N.E.’ye tecavüz ettiklerini öğrenen Fatma Yazan’ın olayı polise anlatmasından korktukları için öldürdüklerinin belirlendiği belirtildi.

Halil Taşdöven ve Ramazan Akın’ın, Fatma Yazan’ın 14 yaşındaki kızına tecavüz etmesiyle ilgili Ankara’da yargılandıkları ifade edilirken, Halil Taşdöven’in İzmir’e götürdüğü ve sürekli ilişkide bulunduğu küçük kıza tecavüz ederken kamerayla görüntüsünü çektikleri de öne sürüldü.

Mahkeme, Halil Taşdöven ve Ramazan Akın’a ’tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu  hapis cezası kararı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler