Kıymada insan DNA'sına rastlandı

Avrupa'yı günlerce meşgul eden et ürünlerindeki at eti skandalı Güney Afrika'da "korkunç" bir boyut kazandı.Güney Afrika'da Stellenbosch Üniversitesi'nin et ürünleri üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları Avrupa merkezli "Food Control" dergisinde yayımla

Kıymada insan DNA'sına rastlandı

Avrupa'yı günlerce meşgul eden et ürünlerindeki at eti skandalı Güney Afrika'da "korkunç" bir boyut kazandı.

Güney Afrika'da Stellenbosch Üniversitesi'nin et ürünleri üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları Avrupa merkezli "Food Control" dergisinde yayımlandı.
 
Stellenbosch Üniversitesi sosis ve sığır kıyması olarak satılan ürünlerde, eşek, bizon ve dağ keçisi etine rastladı. Araştırmayı yapan bilim insanlarını şok eden gelişme ise, bazı kırmızı et ve et ürünlerinde insan DNA'sına rastlanması oldu. Araştırmayı yapan uzmanlar, insan DNA'sına rastlanmasının ne anlama geldiğini bilmediklerini belirtti.
 
Bilim insanları 139 et ürünü numunesi üzerinde araştırma yaptı. Söz konusu numunelerin yüzde 68'inin içeriğiyle uyuşmadığı ortaya çıktı. Sığır eti olarak tüketicilere sunulan gıda ürünlerinde eşek, bizon ve dağ keçisi etine rastlandı.
 
Araştırma kırmızı et ve et ürünü olarak tüketiciye sunulan gıda ürünlerinin sadece yüzde 15'nin içeriğiyle uyumlu olduğunu gösterdi.
 
'DİNİ DEĞERLER DE ZEDELENİYOR'
 
Stellenbosch Üniversitesi adına araştırmayı yapan uzmanlardan Louwrens C. Hoffman, "Bu araştırma, Güney Afrika'da işlenmiş et ürünlerinde hile yapmanın olağan bir durum olduğunu gösteriyor. Bu durum sadece ticari ahlakı zedelemiyor, aynı zamanda insanların inançlarını, ahlaki değerlerini ve sağlıklarını etkiliyor" dedi.
 
Araştırmanın sonuçları Güney Afrika'da tüketici dernekleri ve bazı dini cemaatler tarafından tepkiyle karşılandı.
 
Güney Afrika geçtiğimiz yıl gıda ürünleriyle ilgili yeni bir yasal düzenlemeye gitti. Yasayla, gıda ürünlerinin üretim ve işlenmesi süreçlerine katı kurallar getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler