Kim bu iş cinayetlerini durduracak?

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bir ülkede istediğiniz kadar güzel kanun çıkartın ama o yasa merhametsiz, insafsız insanların eline geçerse onu kötü kullanırlar" dedi.Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Ermenek'teki, 13 Mayıs'ta Soma'daki ve 6 Eylül'

Kim bu iş cinayetlerini durduracak?

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bir ülkede istediğiniz kadar güzel kanun çıkartın ama o yasa merhametsiz, insafsız insanların eline geçerse onu kötü kullanırlar" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Ermenek'teki, 13 Mayıs'ta Soma'daki ve 6 Eylül'de de Şişli'deki iş kazalarının arka arkaya gelen iş cinayetleri olduğunu savundu. "Bir ülkede istediğiniz kadar güzel kanun, yasa çıkartın ama o yasa merhametsiz, insafsız insanların eline geçerse onu kötü kullanırlar" diyen Atalay, Türkiye'deki maden ocaklarının büyük bölümünün özel sektörün elinde olduğunu dile getirdi.

1-084.jpgYASA ÇIKARMAK YETMİYOR YASALAR TAKİP EDİLMELİ

Özel sektörde bir elin parmakları kadar işini iyi yapanların olduğunu söyleyen Genel Başkan Atalay, şöyle devam etti: "Ama özel sektörde olan madenlerin büyük bölümü işçi sağlığı ve güvenliği açısından zor, kötü olan işyerleri. 21 bin 659 ocak var. Bunu Ankara'dan idare edemezler. İdare edemedikleri de şu anda ortada. Peş peşe iş cinayetleri oluyor.  Bunların önüne geçmemiz lazım. Bir an önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu madenleri yerel yönetimlere devretsinler ya da Maden İşleri Genel Müdürlüğü taşra teşkilatını kurmak mecburiyetinde. Bunları yaptıktan sonra çıkartılan yasaları da hükümet takip etmek durumunda. Özellikle de yer altı madenlerini hükümetin kendi işletmesi gerekiyor.

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi Hasan Basri Hatiopoğlu’da sonradan ah-vah çekmeme ve acı kayıpları yaşamadan önce herkesin gerekli duyarlılığı alması gerektiğinin altını çizerek Genel Başkanımız Atalay’ın da belirttiği gibi İş kazalarının önüne geçmek “Gelirlerimizin büyük bölümünü işçi sağlığı ve güvenliğine harcamak durumundayız" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler