Kılıçdaroğlu İzmir'de hamsi yedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın katledilişinin 82'inci yıldönümü anma törenlerinin ardından, Karşıyaka Belediyesi'nin desteğiyle Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu tarafından Bostanlı Pazaryeri'nde düzenlene

Kılıçdaroğlu İzmir'de hamsi yedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın katledilişinin 82'inci yıldönümü anma törenlerinin ardından, Karşıyaka Belediyesi'nin desteğiyle Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu tarafından Bostanlı Pazaryeri'nde düzenlenen Hamsi Şöleni'ne katıldı.

   Kılıçdaroğlu, hamsi, kadayıfta levrek sarma ile kara lahana sarması yedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Hamsi Şöleni'ne katıldı.

 Kılıçdaroğlu, 500 mangalda 10 ton hamsinin kızartıldığı şenlikte, mangal başına geçerek hem hamsinin tadına baktı hem de vatandaşlara dağıttı. Boynuna Rize bezinden şal takan Kılıçdaroğlu, tulum horonunu keyifle izledi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Yakup Akkaya, Bülent Tezcan da şölene katıldı.CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada, "İyi ki varsınız. Bu tür etkinlikler birlik beraberlik dayanışma ve ülke barışına katkı sağlıyor" dedi. Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Hızır Murtezaoğlu da, "İzmir'de 500 bin Karadenizli var. Biz kendimizi Karadenizli hissettiğimiz kadar İzmirli hissediyoruz" diye konuştu.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise konuşmasında bu tür şenliklerin birlik, beraberlik ve barışı geliştirdiğine dikkat çekerek, "'İzmir'de hamsi şöleni var' dediler.

 

İzmir'de hamsi olmaz ki şöleni nasıl olur dedim. İzmir'de Karadenizli var. Karadenizli'nin olduğu yerde de hamsi şöleni olur. Karadenizli, sonuca hemen varmak ister, mizah gücü yüksektir. Karadeniz'de asıl çalışıp üreten Karadeniz'in yiğit kadınıdır. Dünyanın neresine giderseniz gidin bir Karadenizli ile karşılaşırsınız. En güzel şekilde çalışır, haksızlığa tahammül etmez, tepkisini hemen verir. Hırçın olduğu için saygı duyacağız. Onlara her zaman kucağımı açtım.

 

Partinin yönetim kademelerinde mutlaka Karadenizli vardır. Olmak da zorundadır. Yeşilin tüm tonlarını görmek istiyorsanız Karadeniz'e seyahat yapın. Yağmuru sürekli yağar, insanı sevecendir. Hamsi Şöleni'nde olmaktan da son derece mutluyum, huzurluyum ve onurluyum. İnsanı hırçın ama türküleri güzel fıkraları, doğası güzel bir bölgemiz. Gençlerin horon oyununa katılamadım, beni bağışlasınlar. Gün gelir, devran döner biz de horona katılırız. Bugün hamsi bayramı. Karadenizli hamsiyi balık olarak görmez. Hamsi deyince aklımıza Karadeniz ve Karadenizliler gelir" dedi.Kılıçdaroğlu, yanına gelip elini öpmek isteyen yaşlı bir kadına izin vermedi. CHP lideri, kadının elini öptü. Kılıçdaroğlu, kadayıfta levrek sarma, hamsi, kara lahana sarması yedi. Kılıçdaroğlu daha sonra şölenden ayrıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam