Keskinoğlu'ndan Jest

Tavukçuluk sektöründe uluslar arası pazarlarda ülkemizi başarı ile temsil eden ve ihracat lideri olan Keskinoğlu’ndan bordo mavili takımı takip eden gazetecilere jest. Basın mensupları ile beraber İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı "Türkiye'nin 500 Büy

Keskinoğlu'ndan Jest

Tavukçuluk sektöründe uluslar arası pazarlarda ülkemizi başarı ile temsil eden ve ihracat lideri olan Keskinoğlu’ndan bordo mavili takımı takip eden gazetecilere jest. Basın mensupları ile beraber İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu’nda  93. Sırada yer alan şirketin Manisa Akhisar’da bulunan Türkiye’nin tek ve dünyanın sayılı tesisleri gezildi. Bir ilçe nüfusu kadar insanın çalıştığı tesislerde yok yok. Tavukla ilgili bütün yetiştirme, üretim aşamalarının her evresi yer alıyor. Tesislerde 3 binin üzerinde insan çalışıyor.

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun Halkla İlişkiler Uzmanı Mahmut Erdoğan: “Trabzon’dan gelen çok önemli basın mensuplarını burada ağırlamak bizi de mutlu etti. Trabzonspor gibi bir dünya markası olmuş takımı takip eden gazetecilere tesislerimizi gezdirmekten son derece mutluyuz. Trabzonspor’u da boş bir döneminde burada ağırlamak en büyük hayalimiz ”dedi.

Trabzonlu iş adamı Murat Onur’un öncülüğünde gerçekleştirilen bu seyahatte Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu ve ebedi başkanı merhum İsmail Keskinoğlu’nun anısını yaşatmak adına 100 dönümlük arazi üzerine 2002 yılında kurulan Ravika Köyü gezildi. İsmail Keskinoğlu’nun Yunanistan’da yaşadığı köyün bir benzeri Akhisar’a okulu, berberi, camisi ve kahvehanesiyle birebir inşa edilirken köyün içine Türkiye’nin çeşitli yörelerinden evlerin kimlikleri de taşındı.  Tamamen antikalardan oluşan müzede ise antika otomobillerde yer alıyor. Bu köyün kalıcılığını sağlamak adına da Ravika Köyü’ndeki aslına sadık kalarak yapılan Drama Yağhanesi’nde 1856 yılına ait tarihi makineler ile taş baskı, soğuk sıkım yöntemi ile zeytinyağı üretimi yapılıyor.

Köy meydanı, köy kahvesi, Drama yağhanesi, köy muhtarlığı, berberi, konağı, ilkokulu, demircisi, değirmeni, bakkalı, camisi, nalbantı, marangozu ve hayvan çiftlikleri bulunan Ravika Köyü, her ögesi özenli ve uzun bir çalışmanın eseri. Balkan mimarisi ile birlikte Anadolu mimarisindeki motifleri içinde yaşatan Ravika Köyü, bu anlamda, iki ayrı kültürün birbirine ne kadar yakın olduğunun da bir kanıtı.

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı İsmail Keskinoğlu adına yapılan Ravika Köyü’ndeki müzelerde, Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun birçoğu kendi icatları olan ilk üretim makineleri ve şirket kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun 1900’lü yıllarda kullandığı antika arabalar sergileniyor. Taş ve harman tuğlanın kullanıldığı binanın yapım tarzı Balkan mimarisinin izlerini taşıyor. 1900’lü yılların dokusu ve çalışma tarzının hakim olduğu müzeler Balkan ve Osmanlı mimarisinin ortak çalışmalarından oluşturuldu.

İş adamı Murat Onur “Böyle açık hava müzesinin Trabzon’da da olmasının ilimize çok büyük katkı sağlayacağını söyledi. Onur:“Bir ilin tarihsel değerlerini bu tür müzeler çok iyi anlatıyor. İnsanlar buralarda hem dinleniyor hem de tarihi yaşıyor. Keskinoğlu ailesi bir köyü taşıyarak bunu göstermiş. Tebrik edip kutlamak lazım. Şehir plancıları bu konulara karşı hassas davranıp bu tür mekanlara öncelik vermeliler” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam