Kentsel dönüşümün faydası var

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında çöplerin daha sağlıklı toplanması ve görüntü kirliliğinin önlenmesi için çöp konteynerlerinin yer altına konulması planlanıyor. Bu uygulama sayesinde poşetlerin etrafa dağılması vey

Kentsel dönüşümün faydası var

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında çöplerin daha sağlıklı toplanması ve görüntü kirliliğinin önlenmesi için çöp konteynerlerinin yer altına konulması planlanıyor. Bu uygulama sayesinde poşetlerin etrafa dağılması veya yayılması gibi görüntüler son bulacak. Çöplerin toplanması daha kolay olacak.

 

Dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlerde bitkisel atık yağların toplanması konusunda da düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeyle atık bitkisel yağın lavaboya dökülmesi yerine, evlerde biriktirilerek firmalara verilmesi sağlanacak.

İşte bu doğrultuda bina altına bidonlar yerleştirilecek. Planlamalara göre; yeni evlerde lavabo kenarlarına, atık bitkisel yağın dökülebileceği ayrı bir kanal yapılacak. Böylece vatandaş, yağını toplayıp, firmaların almasını beklemek zorunda kalmayacak. Yağı kanaldan dökecek, atık yağ bina altında kanalların bağlı olduğu bidonlarda toplanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler