Kenger sakızına Diyanet'ten vize

Ramazan ayının yaklaşmasıyla başta oruç olmak üzere Din İşleri Yüksek Kurulu'na gelen soruların sayısında artış gözlendi.Diyanet'in web sitesinde Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan 'Dini Soruları Cevaplandırma Platformu'nda oruçla ilgili en ço

Kenger sakızına Diyanet'ten vize

Ramazan ayının yaklaşmasıyla başta oruç olmak üzere Din İşleri Yüksek Kurulu'na gelen soruların sayısında artış gözlendi.

Diyanet'in web sitesinde Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan 'Dini Soruları Cevaplandırma Platformu'nda oruçla ilgili en çok merak edilen sorular ve cevaplara yer verildi.

''Sakız çiğnemek orucu bozar mı?'' sorusuna, ''Bozar ancak 'kenger sakızı' gibi katkısı bulunmayan sakızlarla daha önce çiğnenmiş olup içinde hiç katkı maddesi kalmamış olan ve çiğnendiğinde hiçbir eksikliğe uğramayan sakızların çiğnenmesi orucu bozmaz'' yanıtı verildi.


AKUPUNKTUR DA SERBEST
Açıklamada ayrıca; akupunktur, göz damlası, anjio, nikotin bandı, deri üzerine sürülen merhem gibi şeylerin de orucu bozmayacağı kaydedildi.

DİŞ TEDAVİSİNE DİKKAT!
Diş tedavisinde ise ağrı kesici iğnelerin orucu bozmadığı ancak, tedavi sırasında boğaz kaçacak kan, su veya tedavide kullanılan maddelerin orucun kaza edilmesini gerektirdiğine işaret edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler