Kendini Kardeşine Bıçaklattı

 *bağcılar'da, çalıştığı iddia bayisinin 3 bin 900 lira parası için kendini kardeşine bıçaklatarak gasp ettirdiği ileri sürülen Halil İbrahim Ş.(27), gasp edildiğini iddia ettiği cep telefonunu kullanmayı sürdürünce yakayı ele verdi. *Olayla ilgili Halil

Kendini Kardeşine Bıçaklattı

 

*bağcılar'da, çalıştığı iddia bayisinin 3 bin 900 lira parası için kendini kardeşine bıçaklatarak gasp ettirdiği ileri sürülen Halil İbrahim Ş.(27), gasp edildiğini iddia ettiği cep telefonunu kullanmayı sürdürünce yakayı ele verdi.
 
*Olayla ilgili Halil İbrahim Ş., kardeşi ve arkadaşlarından oluşan 5 kişi gözaltına alındı.
 
Bağcılar'daki gasp yalanının saniye saniye MOBESE kameralarına yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, kameranın kendilerini görüntülediğinden habersiz olan şüphelilerin, gasp planı yapmaları, Halil İbrahim Ş.?nin kardeşi tarafından bıçaklanarak gasp edilmesi görülüyor.
 
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 22 Nisan 2012 tarihinde, bacağından yaralı olarak getirilen Halil İbrahim Ş.?nin hastane polisi tarafından ifadesi alındı. Halil İbrahim Ş. ifadesinde, 'İddia bayisinde çalışıyorum. İş çıkışı evime giderken 4 kişi tarafından yolum kesildi. Bu kişiler bacağımdan yaraladıktan sonra çalıştığım iddia bayisinin o günkü hasılatı olan 3 bin 900 lira ile cep telefonumu gasp ettiler. O sırada oradan geçen bir vatandaş beni yaralı görüp hastaneye getirdi" iddiasında bulundu.
 
Bunun üzerine Gasp Büro Amirliği ekiplerince olayla ilgili çalışma başlatıldı. Olay yerini gören MOBESE kameralarını inceleyen ekipler, gasp anının saniye saniye kameraya yansıdığını ortaya çıkardı. Görüntülerde şüpheliler, duvar dibine gelip saklanıyor. Ardından yaya olarak gelen Halil İbrahim Ş.?nin önünü kesiyorlar. Şüphelilerden biri bıçağını çıkararak Halil İbrahim Ş.?nin bacağına saplıyor. Ardından kaçarken görülüyorlar.
 
Polis hastanedeki tedavisinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağırarak sabıkalılar albümünden teşhis yapmasını istediği Halil İbrahim Ş.?ye görüntüleri de izletti. Fotoğraf teşhisinden bir sonuç çıkmazken Halil İbrahim Ş. görüntülerdeki kişileri de tanımadığını ifade etti. Olayın aydınlatılması için GSM şirketleri ile yapılan yazışmalar ekipleri şaşkına çevirdi. GSM şirketinden gelen cevap yazılarında, gasp edildiği ileri sürülen cep telefonunun gasp edildiğini beyan eden Halil İbrahim Ş. ve kardeşi Selçuk Ş. tarafından kullanılmaya devam edildiği belirtildi.
 
Gasp olayının düzemece olabileceğini düşünen ekipler, Halil İbrahim Ş. ile kardeşi Selçuk Ş.?yi gözaltına aldı. Gözaltı sırasında ekipler, Selçuk Ş.?nin görüntülerdeki bıçakla yaralayarak gasp yapan kişi olduğunu fark etti.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde getirilerek sorgulanan Halil İbrahim Ş. ile Selçuk Ş., film senaryolarını aratmayan gasp düzmecesini itiraf ettiler. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda da suç ortakları Cemil E., Ozan C.., Hüseyin G., de gözaltına alındı.
 
Halil İbrahim Ş. ifadesinde, 'Sağa sola borcum vardı. Borçlarımı ödeyebilmek için aklıma böyle bir olay geldi. Kardeşim ve arkadaşlarına konuyu açtım. Kabul etmeleri üzerine birlikte planladık. Plan gereği kardeşim beni bıçaklayarak gasp etti. Daha sonra onlara 200'er lira harçlık verdim" dediği öğrenildi.
 
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı da çıkarıldıkları Bakırköy Adliyesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam