Kendi Elektriğini Üretiyor

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Büyük Doğanca Köyü'nde hayvancılıkla uğraşan 31 yaşındaki Hakan Engin, kurduğu rüzgar türbiniyle ihtiyacı olan elektriği kendi üretiyor. Köy merkezine 2 kilometre uzaklıktaki çiftliğinde hayvancılık ve arıcılık yapan Hakan

Kendi Elektriğini Üretiyor

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Büyük Doğanca Köyü'nde hayvancılıkla uğraşan 31 yaşındaki Hakan Engin, kurduğu rüzgar türbiniyle ihtiyacı olan elektriği kendi üretiyor.

Köy merkezine 2 kilometre uzaklıktaki çiftliğinde hayvancılık ve arıcılık yapan Hakan Engin, konakladığı baraka ve ahırın elektriğini rüzgar türbiniyle sağlıyor. Türbinlerden elde ettiği elektriği 2 otomobil aküsünde depolayan Engin, barakasında bulunan televizyon, uydu anteni ve radyoya çalıştıracak elektriği de buradan sağlıyor.

Elektrik üreten sistemin 500 liraya mal olduğunu belirten Hakan Engin, "İhtiyacım olan suyu da kuyudan karşılıyorum. Hiçbir ihtiyacım yok. Kışın pervane hızlı dönüyor. Ancak yazın da yavaş dönmesine rağmen yine ihtiyacım olan elektriği sağlıyorum. Şimdi sistemimi biraz daha büyütmek istiyorum. Şehirden ya da köyden uzak olmak, dünyadan kopmak anlamına gelmiyor" dedi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler