Kendi cenaze namazını kıldı

İki yıllık maden işçisi Erdal Bıçak madende geçen yaklaşık altı saati anlattı. Bıçak, "Bir noktadan sonra yürüyemedik. Ustabaşımız ezan okudu ve bizim için cenaze namazı kılmaya başladı." dedi.KENDİNİ EVE KAPATTIMaden faciasından yaralı kurtulan 24 yaşınd

Kendi cenaze namazını kıldı

İki yıllık maden işçisi Erdal Bıçak madende geçen yaklaşık altı saati anlattı. Bıçak, "Bir noktadan sonra yürüyemedik. Ustabaşımız ezan okudu ve bizim için cenaze namazı kılmaya başladı." dedi.

KENDİNİ EVE KAPATTI

Maden faciasından yaralı kurtulan 24 yaşındaki Erdal Bıçak kendisini eve kapatmış. 150 madenci arkadaşıyla madende mahsur kalan Bıçak, yaklaşık iki yıldır madencilik yaptığını söylüyor ve şunları anlatıyor:

"YARIM SAATTE BİTTİ"

 13 Mayıs’ta gündüz vardiyasında çalışıyordum. Mesaimiz bitince madenden çıkmak üzere yola koyulduk. Çıkış kapısına 2 kilometre mesafedeydik. Büyük bir patlama sesi duydum. Maden sarsıldı. İçerisi gaz dolmaya başladı. Amirlerimiz geri çekilmemizi istedi. Biz de ‘mekanize kaçamağı’ denilen bölüme gitmeye çalıştık. Yolumuzun üstünde bantlar vardı. Bandın üzerinden atlarken ayağım burkuldu. Mekanize kaçamağına ulaştık. Temiz hava vardı. Ancak bir saat sonra orası da gaz dolunca bize iki yıl önce verilen ve hiç bakımı yapılmayan maskeler verildi. Maskeyi taktık ama o da yarım saat sonra etkisini yitirdi.

USTABAŞI EZAN OKUDU

Birbirimizin koluna girerek zincir oluşturduk. Madenden çıkmak istiyorduk. Maske bize ağırlık yapıyordu. Çıkarıp attık. 500 metre kadar yürüdük. Çok gaz vardı, bilincimizi kaybediyorduk. Uyumamak için direniyorduk. Yürürken tünelin içinde madenin içinde sağa sola yatmış ve bilincini kaybetmiş yüzlerce arkadaşımızı gördüm. Bir şey yapamıyorduk. Bir noktadan sonra artık yürüyemedik. İşte o an ustabaşımızın ezan okuduğunu fark ettik. Ezanı okuduktan sonra ustabaşımız bizim için cenaze namazı kılmaya başladı.

BİR DAHA GİRMEM

Emniyet amirimin emriyle ustabaşını kendisine gelmesi için tokatladım. Şuurunu kaybetmişti. Herkes bir yere dağıldı. Madenin azığına doğru yürüdükten sonra bilincimi kaybettim. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Ayağımda bandaj vardı. Meğer banttan atlarken ayağım yerinden çıkmış. Orada ölümü gördüm. İki yıl önce işe başladığımda şirkette bana üç günlük eğitim vermişlerdi. Bir daha madene asla girmem.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler