Kenan İskender’i anma programı düzenlendi

Trabzon’da spor, iş dünyası, İskender ailesi ve yakınları Kenan İskender’i anmak için bir araya geldi.

Kenan İskender’i anma programı düzenlendi

Geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman Trabzonspor eski Asbaşkanı Trabzonsporluların Kenan Abi'si Kenan İskender’in Uzunsokak’ta bulunan işyerinde anma programı düzenlendi.

Onu ziyarete gidenlerin aldığı simit - kaşar, kendisinin de çay ısmarladığı ve adeta geleneksel hale gelen bu etkinlik üzerinden yapılan programa Trabzonspor efsanesi Özkan Sümer, Trabzonspor eski başkanı Faruk Özak, eski Asbaşkanlar Erol Tuna, Hayrettin Hacısalihoğlu, eski yöneticiler Cafer Hazaroğlu, Süleyman Atal, Hasan Yener, Mustafa Beyazlı, İskender Önal, Kenan Atalay, Fikret Yavuz, Çetin Önder, Ali Terzi, Hüseyin Usta, Yusuf Bahadır, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’un spor, iş dünyası ve İskender ailesi katıldı.

Simit – kaşar ve çay ikramı ile başlayan programda herkes Kenan İskender ile olan anısını anlattı. Programda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ALİ ÖZBAK’DA UNUTULMADI

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Trabzonspor Kurucu üyesi ve eski Divan Kurulu başkanı Ali Özbak da unutulmadı ve fotoğrafının altına “O da aramızda” yazılarak anıldı.



“BOŞLUĞU DOLDURULMAYACAK BİR İNSANDI”

Haber61’e konuşan Kenan İskender’in ortağı ve çok yakın arkadaşı Mustafa Kayıkçı, “Kendisiyle beraber gençlik yıllarımızda bir arkadaşlığımız bir dostluğumuz vardı. O hayatını iş hayatıyla sürdürüyordu. Bizimde sporculuk hayatımız vardı. 1968 yılında yollarımız kesişti. Biz sporculuk hayatımızı devam ettirdik. Ben futbolu bıraktıktan sonra kendisiyle beraber ticarete atıldık. Kendisinin teşviki ve arzusu ile birliktelik sağladık. Kendisinin Menfur saldırıya uğrayana kadar 35 yıl ticarette bir fiil ticarette beraber olduk. Kader birliği yaptık, çalıştık. Biz patronluk yapmadık, işçilikte yapmadık. Arada bir yol tuttuk. Hem patronduk, hem işçiydik, hem çalışıyorduk. Günümüze kadar geldik. Allah’ta bize bazı imkânlar sağladı. Bizde o imkânlarla yürümeye çalıştık. Kendisi de hayatında dürüstlüğü ilke edinmiş, bizde onun yolunda devam ettik. Kendisi ileri görüşlü, Atak iş hayatında dengeleri iyi koruyan, insan hakkı yememeye çalışan bilinçli olarak kendisini doğruluktan ayırmayacak şekilde çalışan bir insandı. Ondan çok şey öğrendik. Allah kendisine rahmet etsin. Onun yokluğunu özlüyoruz. Boşluğu doldurulmayacak bir insandı. O boşluğu her zaman hissedeceğiz” dedi.

“KENAN BABA’YI ÇOK ÖZLÜYORUZ”

Anma programını organize eden Tuba Önal Kıray, “Kenan Baba’yı çok özlüyoruz diye başlamak istiyorum. Biz büyüklerimizden kan bağından ziyade gönül bağının ne kadar önemli olduğunu öğrenerek büyüdük. İskender ailesi ile iç içeydik her zaman. Ben hiçbir zaman Kenan İskender’e Kenan Amca diye hitap eden bir insan olmadım. Hep Kenan baba olarak hitap ettim. Sene mevlidinde ailecek yurt dışında olduğumuz için onun burukluğunu hissettik. Ben İstanbul’da yaşıyorum. Buraya da bir düğün sebebiyle gelmiştim. Baba ben sizin simit kaşar olayını ben buradayken bir organize etsek, hem de anılarınızı konuşursunuz diye düşündüm. Çok güzel fikir, organize et, gerekli aramaları yapalım diye konuştuk. Bu şekilde oluştu. Sağ olsun misafirler yakın dostları kırmayıp geldiler. Çok mutlu olduk. Tabi çok buruğuz ama çok güzel bir organizasyon oldu. Kenan İskender söz konusu olunca Trabzon’da herkes işini gücünü bırakıp canı gönülden koşuyor bunu çok iyi biliyorum. Herkesin çok özlediğini çok sevdiğini biliyorum. Onun hakkında bir şeylerden konuşmaktan herkesin çok mutlu olduğunu biliyorum. Çok güzel paylaşımlar ve duygusal anlar oldu” dedi.

Haber: Tuncay Lakot
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam