Kazanlar dolusu altın heyecanı...

Mersin'de define kazıları halkı heyecanlandırdı. Hataylı madenci 55 yaşındaki Hikmet Rençber tarafından ruhsatlı ve ilgili kurumlar nezdinde Toroslar Belediyesi sınırları içinde kalan yeşil alanda yapılan kazıda yurt dışından getirtilen yer altı görüntüle

Kazanlar dolusu altın heyecanı...

Mersin'de define kazıları halkı heyecanlandırdı. Hataylı madenci 55 yaşındaki Hikmet Rençber tarafından ruhsatlı ve ilgili kurumlar nezdinde Toroslar Belediyesi sınırları içinde kalan yeşil alanda yapılan kazıda yurt dışından getirtilen yer altı görüntüleme cihazıyla çalışmalara yön veriliyor. Bu cihazdan elde edilen görüntülere göre kazı yapılan alanda 20 metre derinliğe ulaşıldı.

Özel altın görüntüleme cihazıyla bölgede altın sikke olduğunu ileri süren Rençber, "Şu anda 20 metre derinliğe ulaştık. Cihazın kaydettiği görüntülere göre kazanlar içinde altın sikkeler var. Görüntülerde muhtemel 2 bin yıllık olduğunu düşündüğümüz altın sikkeler görülüyor. Çok umutluyuz" dedi. Rençber, en kısa zamanda bir sonuç alacaklarına da inandığını kaydetti.

Polisin 24 saat nöbet tuttuğu alanda, iş makinesi de 20 metre derinliğe indirildi. İlk etapta 100 metrekarelik alanda yapılan kazı çevrede de merak uyandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler