Kayseri'de akıl almaz olay!

Kayseri Ali Dağı'nda çıkan yangına helikopter ile havadan müdahale edildi. Müdahale için gelen helikopterin Rus pilotu kendisine verilen talimatı karıştırdı ve Yamula ile Sarımsaklı barajlarından alması gereken suyu Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki yapay gö

Kayseri'de akıl almaz olay!
Kayseri Ali Dağı'nda çıkan yangına helikopter ile havadan müdahale edildi. Müdahale için gelen helikopterin Rus pilotu kendisine verilen talimatı karıştırdı ve Yamula ile Sarımsaklı barajlarından alması gereken suyu Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki yapay göletten aldı. Bu hata, gölette bulunan çok sayıdaki kuşun telef olmasına neden oldu.
 
Talas'ta bulunan Ali Dağı'nın ağaçlandırma bölgesinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.
 
Mesire alanına yakın kısımda çıkan yangın kuru otlarında etkisiyle büyüdü. İtfaiye, dağ yamacındaki yangında yetersiz kalınca Orman Bölge Müdürlüğü, Adana'dan helikopter desteği istedi. Helikopter ile havadan müdahale edilen yangın kısa sürede söndürüldü.
 
Ancak yangına müdahale sırasında helikopter pilotunun, kendisine verilen bilgiler ışığında Yamula ve Sarımsaklı barajından alması gereken suyu Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki hayvanat bahçesine ait yapay göletten alması büyük sorun oluşturdu. Yapay göletten su alınması nedeniyle burada yaşayan çok sayıdaki kuş türü telef oldu.
 
Hayvanat bahçesindeki görevlilerin su almamasıyla ilgili yaptıkları çaba ise boşa gitti. Rus pilot, kendisine işaretlerle su almaması konusundaki uyarıları dikkate almadı. Görevliler, kuşların helikopterin düşmesine bile neden olabileceğini hatırlatarak, büyük tehlikenin atlatıldığına dikkat çekti. Rus pilotun, koordinatları karıştırmasından dolayı yapay göletten yanlışlıkla su aldığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler