Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kursları Meyvelerini Vermeye Başladı

Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi koordinesinde tamamlanan Hayat Boyu Öğrenme Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama Kursu Sertifika Töreni'ne katılarak, kursu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi. Valil

Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kursları Meyvelerini Vermeye Başladı

Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi koordinesinde tamamlanan Hayat Boyu Öğrenme Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama Kursu Sertifika Töreni'ne katılarak, kursu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcıları Mehmet Aktaş ve Erdoğan Aygenç, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baş Hekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Canan Kılıç ile eğitimciler ve kursiyerler katıldı.

Vali Düzgün, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin organizasyonunda 2014 yılı başında açılışını yaptıkları Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin düzenlediği programda bulunmaktan ve meyvelerini görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İnsanların, hayatları boyunca inişli çıkışlı grafikleri olduğunu işaret eden Vali Düzgün, vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçlarını tespit etmek onları öngörmek ve onların tedavilerini sağlamak sosyal devlet olmanın gereklerinden birisidir diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin bugüne kadar 300'den fazla hastaya hizmet veriyor olması ve bu hastaların resim, müzik gibi değişik el sanatlarında, sanat kabiliyetlerini geliştirici bazı kursları almak suretiyle sağlıklarına kavuşması, öz güvenlerinin pekiştirilmesi gerçekten çok önemli. Çünkü bu tür durumlarda kişi sadece kendisi hasta olmuyor. İş arkadaşları, ev halkı ve komşuları pek çok kimse o hastamızın hastalığından dolayı sıkıntı çekiyor, mutluluğu bozuluyor. Aslında biz bir kişiyi tedavi etmekle aynı zamanda o kişinin ailesini, çevresini, komşularını, iş arkadaşlarını da bir anlamda huzura kavuşturmuş oluyoruz. Bu aslında zor bir alan. Ama Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ve Melikgazi Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Üniversiteler, Belediyeler ve diğer kurumların katkısı ile bu çalışmalar başarı ile sonuçlandı. İnşallah bundan sonrada bu tür organizasyonların artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Emeği geçen bütün çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum."

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baş Hekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan ise, programın gerçekleştirilmesinden ve desteklerinden dolayı Valimiz Sayın Orhan Düzgün'e şükranlarını arz ederek, 2014 yılı Şubat ayı içerisinde açılan Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başhekim Doç. Dr. Özcan, 315 kayıtlı hastanın bulunduğu Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde el sanatları ile ilgili kurslara 14 kursiyerin katıldığını ve başarılı bir şekilde kursları tamamladığını belirterek, Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak amaçlarının, hasta bazlı psikiyatri-hasta yönetiminden, toplum bazlı interaktif etkileşim içinde hasta tedavisi ve hayata döndürülmesi olduğunun altını çizdi.

Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kursiyerlerinin sergilediği tiyatro oyunu ve kursiyerlerin oluşturduğu koronun söylediği şarkılarla devam eden programın sonunda Hayat Boyu Öğrenme Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama Kursu'nda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün tarafından verildi.

Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kursları Meyvelerini Vermeye Başladı

Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kursları Meyvelerini Vermeye Başladı

Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kursları Meyvelerini Vermeye Başladı

Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kursları Meyvelerini Vermeye Başladı

Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kursları Meyvelerini Vermeye Başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler