Kaymakamı dolandırmak istediler

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Kaymakamı Levent Kılıç, kendisini telefonla arayıp kredi kartı bilgilerini isteyen kişiler tarafından dolandırılmak istendi.Kaymakam Levent Kılıç’ı cep telefonundan arayan bir kişi, bir yıl önce sağlık sigortası yaptırdığı ve bunu

Kaymakamı dolandırmak istediler

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Kaymakamı Levent Kılıç, kendisini telefonla arayıp kredi kartı bilgilerini isteyen kişiler tarafından dolandırılmak istendi.

Kaymakam Levent Kılıç’ı cep telefonundan arayan bir kişi, bir yıl önce sağlık sigortası yaptırdığı ve bunun için de 798 TL borcu olduğunu belirterek kredi kartı bilgilerini istedi. Ancak Kılıç, kendisini arayan şirket yetkilisine böyle bir sigorta yaptırmadığını belirterek telefonu kapattı.

SOSYAL MEDYADAN VATANDAŞLARI UYARDI

Bir süre olayı araştıran Kılıç, arayan kişinin dolandırıcı olduğunu öğrenince sosyal medyada vatandaşları uyarmayı da unutmadı. Başından geçenleri facebook hesabındaki sayfasında duyuran Kılıç, sayfasını takip edenlere uyarı olarak, "Bugün …. numaralı telefondan beni arayıp 798 TL’lik ödemem olduğunu kişisel sağlık sigortası için 1 yıl önce onay verdiğimi söylediler. Adının Ceyda olduğu ve şubenin en yetkili kişisi olduğu iddia eden bir bayanla konuştum. Bankanın kredi kartını referans göstererek geçen sene bir sağlık hizmeti almışım (ki böyle bir şey yok). İptal etmezsem 798 lira yenilenecekmiş. O zaman iptal edin dediğimde kart numarası istediler. Bunu güvenli bulmadığımı söylediğimde kız hırçınlaşmaya başladı. İyice şüphelendim. Bankayı arayacağımı söyleyip telefonu kapattım. İnternetten bu numarayı araştırdığımda dolandırıcılık şebekesi olduğunu birçok kişinin paylaşmış olduğunu gördüm. Aman dikkat edin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler