Kayınpederi İçin Çamaşır Makinesini Kuluçka Makinesine Dönüştürdü

Amasya Üniversitesi’nde bir grup öğrenci proje ödevi olarak çamaşır makinesini kuluçka makinesine dönüştürdüler. Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü Uzaktan Eğitim Programı son sınıf öğrencisi Samsunlu elektrik teknisyen

Kayınpederi İçin Çamaşır Makinesini Kuluçka Makinesine Dönüştürdü
Amasya Üniversitesi’nde bir grup öğrenci proje ödevi olarak çamaşır makinesini kuluçka makinesine dönüştürdüler. 
Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü Uzaktan Eğitim Programı son sınıf öğrencisi Samsunlu elektrik teknisyeni Hüseyin Erkan Bozel, Samsun’un Kulacadağ Mahallesi'nde yaşayan kayınpederi Recep Çakır’ın kendisinden yeni kümesine kuluçka makinesi yapmasını istemesi üzerine durumu çalıştığı hastanedeki okul arkadaşı Ahmet Doğramacı ve diğer arkadaşları Ercan Kaya, Alpaslan Turan, Suzan Özçelik ve Kemal Aydın ile paylaştı.
Hurdaya ayrılan bir çamaşır makinesinin içini civciv üretiminde kullanılan kuluçka düzeneğine dönüştüren evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Erkan Bozel ve arkadaşları, makineye su temini için de bidon ve su ısıtıcı monte ettiler.
Projelerini okula getirip sundukları hocalarından geçer not aldıklarını anlatan 31 yaşındaki Hüseyin Erkan Bozel, “2-3 ay önce kayınpederime bir kuluçka makinesi sözü vermiştim. Kendisi ‘sen elektrikçisin ama bir şey göremedik’ demişti. Biz de kuluçka makinesini yapmaya karar verdik. Üçü İstanbul, üçü Samsun’daki 6 arkadaşımızla makineyi yaptık. Bodrum kattaki atıl durumdaki çamaşır makinesini de kuluçka makinesine dönüştürdük” dedi.
Bozel, makineye bağlanan bilgisayar ekranında kanatlı hayvanların kuluçka evresindeki gelişim sürecinin kayıtlı olduğunu ve nem ile ısı oranlarının da otomatik olarak ayarladığını söyledi.
Tavuklarının bir kısmı telef olan kayınpederinin makineden haberinin olduğunu anlatan Bozel, “Şu an dört gözle yolumuzu bekliyor Samsun’da. Geri dönüşte de köye çıkıp kuluçka makinesini kendisine bırakacağız. Böyle bir icat, böyle bir makine bu zamana kadar verememiştik. Herhalde en baş damadı oluruz gibi geliyor bana. Diğer damat Büyükşehir Belediyesi SASKİ’de çalışıyor. O elektrikçi değil, motorcu. Artık o da herhalde bir araba yapar kayınpedere. Belki beni o zaman geçebilir. Eşim de sevindi sonuçta kuluçka makinesinden çıkan civcivleri, tavukları birlikte yiyeceğiz. Hem de kayınpedere bir kuluçka makinesi kazandırmış olduk” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam