Kaybolan işçi 35 saat sonra bulundu

Zonguldak'ta, vardiya bitiminden sonra iş yerinde kaybolan işçi, yaklaşık 35 saat sonra iş yerine yakın bir kulübede yarı baygın bulundu.Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Armutçuk Müessesesi'nde dün 00.00-08.00 vardiyasında havalandırma bölümünde çalışan Tahs

Kaybolan işçi 35 saat sonra bulundu

Zonguldak'ta, vardiya bitiminden sonra iş yerinde kaybolan işçi, yaklaşık 35 saat sonra iş yerine yakın bir kulübede yarı baygın bulundu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Armutçuk Müessesesi'nde dün 00.00-08.00 vardiyasında havalandırma bölümünde çalışan Tahsin Yiğit (40), mesaisi bitmesine rağmen iş yerinden ayrılmadığı ve evine gitmediği belirlenince, iş arkadaşları tarafından kurum yetkililerine, jandarmaya ve ailesine haber verilmiş ve arama çalışmalarına başlanmıştı.

Bugün de Yiğit'i arama çalışmalarına AFAD, Sahil Güvenlik, özel dalgıçlar, maden işçileri ve yakınları katılmış, arama kurtarma köpeği "Afet" de arama çalışmasına destek vermişti.

Havanın kararmasıyla ertelenen arama çalışmalarının ardından TTK'da görevli güvenlik elemanları Yiğit'i iş yerine 50 metre uzaklıkta işçilerin dinlendiği kulübe içerisinde yarı baygın halde buldu.

Yiğit, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada Yiğit'in hastaneye getirildiği sırada 18 yaşındaki kızı Tuğçe Yiğit ağlayarak sedyede yatan babasına sarıldı.

İşçinin yakını İsmail Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Yiğit'in dünden bu yana kayıp olduğunu belirterek, "Yiğit'i güvenlik görevlileri iş yerinin alt bölümünde bulunan işçilerin dinlendiği kulübede bulmuş. Kaybolmasıyla ilgili gerçek bilgilere iyileştikten sonra öğreneceğiz. Şu an sağlık durumuyla ilgileniyorlar. Ben kaybolduğu saatten itibaren her türlü desteğini veren TTK yetkililerinin yanı sıra sağlık ve AFAD ekiplerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam