Kato'ya geçemediler

 BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, belediye başkanları ve partililerle Beytüşşebap'a geldi. İlçede bir dizi ziyaret gerçekleştiren heyet, daha sonra PKK'lılara yönelik operasyonların sürdüğü Kato Dağı'ndaki Laleş Yayla

Kato'ya geçemediler

 

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, belediye başkanları ve partililerle Beytüşşebap'a geldi.

 

İlçede bir dizi ziyaret gerçekleştiren heyet, daha sonra PKK'lılara yönelik operasyonların sürdüğü Kato Dağı'ndaki Laleş Yaylası'na gitmek için yola çıktı. İlçe çıkışında zırhlı araçlarla önlem alan güvenlik güçleri, operasyonun sürdüğü bölgeye geçişe izin vermedi. Milletvekilleri askerlerle konuşurken, yaylalarda kalanların durumlarını yerinde görmek istediklerini söyledi. Ancak yetkililer, valiliğin kararı uyarınca geçişlere izin veremeyeceklerini bildirdi.

 

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile telefonla görüşen BDP'li vekiller, olumlu yanıt alamayınca ilçeden ayrıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler