Katilin izi Sarai'nin tırnağında mı?

2007 den bu yana failleri bulunamayan tacavüz dosyalarının ikisinin de kurbanı turist kadınlar. Onlar öldürülmedi ama kim oldukları hala bilinmeyen kişilerin tecavüzüne uğradı. Sarai Sierra cinayetinin 2 veya 3 kişi tarafından işlenmiş olabileceğini düşün

Katilin izi Sarai'nin tırnağında mı?

2007 den bu yana failleri bulunamayan tacavüz dosyalarının ikisinin de kurbanı turist kadınlar. Onlar öldürülmedi ama kim oldukları hala bilinmeyen kişilerin tecavüzüne uğradı. Sarai Sierra cinayetinin 2 veya 3 kişi tarafından işlenmiş olabileceğini düşünen polis, en önemli şüpheli Ziya T. gibi olaydan sonra ortadan kaybolan ve bulunamayan 8 kişinin peşinde.

Cankurtaran sahilinde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada polis, cinayetin 2 veya 3 kişi tarafından işlenmiş olabileceğini, aynı bölgede kalan evsizlerin olaya tanık olmuş olabileceğini düşünüyor.

Bu nedenle cinayetin en önemli zanlısı olarak aranan Ziya T. ile kayıp olan 8 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Öte yandan aynı bölgede 2007 ve 2010 yıllarında iki kadın turiste tecavüz edilmesi olayıyla ilgili dosyalar da polis tarafından tekrar açıldı.Günlerce polis tarafından arandıktan sonra Cankurtaran’daki surların dibinde bir dehlizde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Cinayet soruşturması sırasında ifadeleri alınan 30 kişinin DNA örneklerinin incelemesi tamamlandı. Şu ana kadar yapılan incelemede örnek alınan şüphelilerle Sarai Sierra’dan alınan örneklerin eşleşmediği öğrenildi.

ZİYA T. KAYIP

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada cinayetin bir numaralı zanlısı olarak aranan Ziya T. bugüne kadar yakalanamadı. Son olarak Karabük’te ailesinin yanına giden iki gün kaldıktan sonra “Ben Hatay’a gidiyorum." diyerek ortadan kaybolan Ziya T.’yi yakalamak için Türkiye çapında yapılan çalışmalarda şüphelinin izine rastlanılamadı.

DNA İNCELEMESİNDE BENZERLİK

Sokaklarda yaşamaya alışık olan Ziya T.’yi yakalamanın uzun sürebileceği belirtildi. Öte yandan Ziya T.’nin kardeşinden alınan örneklerin yapılan DNA incelemesinde, Sarai Sierra’dan alınan örneklerle benzerlik gösterdiği öğrenildi. Ancak kesin sonuç alınması için Ziya T.’nin yakalanmasının ardından ondan alınacak kan örneklerinin incelemesi sonucu ortaya çıkacağı öğrenildi.

CİNAYETİ 2 VEYA 3 KİŞİ İŞLEMİŞ OLABİLİR

Öte yandan olayı soruşturan dedektifler olayın meydana geliş şekli, saati ve cesedin cinayetten sonra taşındığı yer dikkate alındığında olaya en az 2 veya 3 kişinin katılmış olabileceğini belirttiler. Olaydan sonra yapılan soruşturmada daha önce o bölgede yaşayan ve ancak olaydan sonra ortadan kaybolan ve halen araması devam eden 8 kişinin cinayetle ilgilerinin olabileceği belirtildi. Yetkililer bu kişilerden bazılarının ceset taşımaya yardım etmiş olabileceğini bazılarının ise olaya tanık oldukları için ortadan kaybolmuş olabileceği belirtti. Bu nedenle aralarında Ziya T. ve 8 kişinin yakalanması için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

Polis bu kişilere ulaşıldığında kanlarının alınarak DNA profillerinin çıkarılacağını belirttiler. Alınan bu örneklerin Sarai Sierra’nın tırnaklarının arasından ve gömleğinden alınan ve bir erkeğe ait olduğu ortaya çıkan kan lekesinden el edilen verilerle karşılaştırılacağı öğrenildi. Bu sayede cinayeti işleyen, cesedin taşınması yardım etmiş olabilecek kişilerin ortaya çıkarılacağı belirtildi.

ESKİ FAİLİ MEÇHUL TECAVÜZ DOSYALARI TEKRAR AÇILDI

Bu arada aynı bölgede 2007 ile 2010 yılları arasında meydana gelen ve halen faili meçhul olarak bekleyen iki turist kadına tecavüz edinilmesi olaylarının dosyaları da polis tarafından tekrar açıldı. Yetkililer mağdurlarla ve dosyadaki görgü tanıklarıyla tekrar görüşülerek o tarihlerdeki soruşturmadaki eksiklerin tespit edilerek faillere ulaşılmaya çalışılacak.

Yetkililer bu iki olayın yapılış şeklinin Sarai Sierra cinayetine benzediğini belirterek olaylar arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığının da araştırılacağı öğrenildi.

OPERASYONLAR HATAY'DA YOĞUNLAŞTI

Cankurtaran sahilinde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada polisin bir numaralı zanlı olarak aradığı Ziya T.'yi yakalamak için Hatay'da operasyonlar yapılıyor. İstanbul'dan Hatay'a giden özel bir ekibin de katıldığı operasyonlarda polis Ziya T.'yi Suriye'ye kaçmaya çalışacağı ihtimalinin değerlendirildiği öğrenildi. Operasyonlara yaklaşık 100 polisin katıldığı belirtildi.

Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada operasyonlar, şüpheli Ziya T.'nin ailesine gideceğini söylediği Hatay'da yoğunlaştırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel bir ekibin gerçekleştirdiği Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin de destek verdiği operasyonlarda bölgede adeta bir insan avı başlatıldı. Ziya T.'nin resimleri bölgede görevli polislere dağıtıldı. Şüphelinin Suriye'ye kaçma hazırlığında olduğunu tespit edildiği, bu nedenle kaçışı engellemek için operasyonlara hız verildiği öğrenildi. Ziya T.'yi yakalamak için bölgede yaklaşık 100 polisin görev yaptığı öğrenildi.

Öte yandan Ziya T.'nin Karabük'te 2 gün saklandığı ağabeyinin evinde geniş çaplı inceleme yapıldığı, Ziya T.'den DNA izi bulabilmek için yattığı yatak, kullandığı bardak, tabak, çatal, bıçak, ayakkabı çekeceği gibi eşyalar üzerinde inceleme yapıldığı öğrenildi. Alınan örneklerin incelemesinin polis kriminal laboratuarında sürdüğü henüz resmi bir raporun çıkmadığı öğrenildi.

Öte yandan Ziya T.'nin resimleri tüm sınır kapılarına dağıtıldı. Sınır kapılarına yazılan yazıda Ziya T.nin başka bir kimlikle yurt dışına çıkmaya çalışılabileceği bu nedenle dikkatli olunması konusunda uyarı bulunuyor.

SARAİ'NİN KATİL ZANLISININ İZİNE RASTLANAMIYOR

Amerikalı Sarai Sierra'nın İstanbul'da 2 Şubat'ta cesedinin bulunmasından birkaç gün sonra cinayet şüphelisi olarak aranan Ziya T.'nin önce memleketi Karabük'e, oradan da Hatay'a gittiğine ilişkin elde edilen bilgiler sonrası Hatay'da sürdürülen aramalarda henüz sonuca ulaşılamadı.

Emniyet yetkilileri, tüm ilçelerde ve sınır kapılarında bu konuda titiz bir inceleme yapıldığını, ancak "Bir emareye rastlanmadığını" söylerken, tüm birimlerin bu konuda dikkatli olduğunu belirtti.

SİERRA CİNAYETİNİN BAŞ ŞÜPHELİSİ İÇİN HATAY'DA OPERASYONLAR YAPILIYOR

Cankurtaran sahilinde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada polisin bir numaralı zanlı olarak aradığı Ziya T.’yi yakalamak için Hatay’da operasyonlar yapılıyor. İstanbul’dan Hatay’a giden özel bir ekibin de katıldığı operasyonlarda polis Ziya T.’yi Suriye’ye kaçma ihtimalini değerlendiriyor. Operasyonlara yaklaşık 100 polisin katıldığı öğrenildi.

Amerikalı kadın Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada operasyonlar şüpheli Ziya T.’nin ailesine gittiğini söylediği Hatay’da yoğunlaştırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel bir ekip tarafından Ziya T.’nin izi bulunmaya çalıştığı belirtildi. Hatay Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerinde destek verdiği operasyonlarda bölgede adeta bir insan avı başlatıldı. Ziya T.’nin resimleri bölgede görevli polislere dağıtıldı. Polisin şüphelinin Suriye’ye kaçma hazırlığında olduğunu tespit ettiği, bu nedenle kaçışı engellemek için operasyonlara hız verildiği öğrenildi. Ziya T.’yi yakalamak için bölgede yaklaşık 100 polisin görev yaptığı öğrenildi.

Öte yandan Ziya T.’nin Karabük’te 2 gün saklandığı ağabeyinin evinde geniş çaplı inceleme yapıldığı öğrenildi. Polis Ziya T.’den DNA izi bulabilmek için yattığı yatağı, kullandığı bardak, tabak, çatal bıçak, ayakkabı çekeceği gibi eşyalar üzerinde inceleme yaptığı öğrenildi. Alınan örneklerin incelemesinin polis kriminal laboratuarında incelemesinin sürdüğü henüz resmi bir raporun çıkmadığı öğrenildi.

Öte yandan Ziya T.’nin resimleri tüm sınır kapılarına dağıtıldı. Sınır kapıları yazılan yazıda Ziya T.nin başka bir kimlikle yurt dışına çıkmaya çalışılabileceği bu nedenle dikkatli olunması konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler