Karşı taraf samimiyetini göstermeli

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsveç ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül çözüm süreciyle ilgili, ''Samimi gayretler ve niyetler gayet açık. Şimdi karşı tarafın da samimiyetini göstermesi gerekir. Bunun için dikka

Karşı taraf samimiyetini göstermeli

 

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsveç ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Gül çözüm süreciyle ilgili, ''Samimi gayretler ve niyetler gayet açık. Şimdi karşı tarafın da samimiyetini göstermesi gerekir. Bunun için dikkat edilmesi gereken hususlar var. Öncelikle silahın bırakılması, bu sürecin herhangi bir propaganda alanına çevrilmemesi ve psikolojik faaliyetlerin bu süreç içinde yapılmaması. Bütün bunlar karşı tarafın samimiyetini test edici unsurlar olacaktır'' dedi.
 
Gül, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, ''Ümit ederim ki bir uzlaşma söz konusu olur. Önemli olan Türkiye'nin gelişmiş demokrasilerin bütün niteliklerini taşıyan bir anayasaya sahip olmasıdır'' diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Gül, ''4. yargı paketine'' yönelik eleştirilere ilişkin, ''Bu daha komisyona bildiğim kadarıyla yeni sevk edildi. Dolayısıyla komisyonda bütün bunlar tartışılacak, herhalde oralarda değişikliğe uğrayabilir. Genel Kurul'a gelecektir. Nasıl geldiyse kelimesi kelimesine öyle çıkacak diye bir şey yoktur, yasaların nasıl yapıldığını biliyoruz'' dedi.
 
Gül İsveç'e gitti
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY'ye ait Gökçeada uçağı ile saat 13.20'de İsveç'e gitti.
 
Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da İsveç'e gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam