Karnından 50 kg ip ile plastik çıktı

İlçeye bağlı Koru Mahallesi'nde besi hayvancılığı yapan Veli Özgün'ün Macar Köyü'nden kısa bir süre önce satın aldığı inek, dün doğum yaptı.İnek doğum sonrası ayağa kalkamayınca veteriner, çağrıldı. Veteriner, ''ineğin doğum felci geçirmiş olabileceğini t

Karnından 50 kg ip ile plastik çıktı

İlçeye bağlı Koru Mahallesi'nde besi hayvancılığı yapan Veli Özgün'ün Macar Köyü'nden kısa bir süre önce satın aldığı inek, dün doğum yaptı.

İnek doğum sonrası ayağa kalkamayınca veteriner, çağrıldı. Veteriner, ''ineğin doğum felci geçirmiş olabileceğini tahmin ettiğini'' söyledi, ancak bir süre sonra inek öldü.

Veli Özgün, ölüm nedeninden kuşkulanıp, ineğin karnını yarınca midesinde yaklaşık 50 kilogram naylon ip, sera naylonu ve kabloyla karşılaştı.

Yıllardır sığır besiciliği yaptığını ve ilk kez böyle bir olaya tanık olduğunu dile getiren Özgün, ''Anladığım kadarıyla önceki sahibi ineği sera atıklarıyla beslemiş. Sera ve camekandan sökülen fasulye, salatalık gibi bitkiler dik durabilmesi için ip veya telle yüksek bir yere bağlanır. Bu bitkiler söz konusu atıklardan arındırılmadan ineğin önüne konunca inek ayırt etmeksizin bunları yer. Bu olayın tüm hayvan yetiştiricilerine örnek olmasını istiyorum. Daha dikkatli bir şekilde hayvanlarımızı besleyelim'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler