Karlar eriyince sel oldu!

 Muş'un Sungu beldesinde karların erimesiyle birlikte su taşkınları başladı. Sel sularından dolayı bir evde mahsur kalan 3'ü çocuk 5 kişi AFAD tarafından kurtarıldı.Her yıl sel sularına maruz kalan Sungu beldesinde bu yıl da manzara değişmedi. Karların e

Karlar eriyince sel oldu!

 

Muş'un Sungu beldesinde karların erimesiyle birlikte su taşkınları başladı. Sel sularından dolayı bir evde mahsur kalan 3'ü çocuk 5 kişi AFAD tarafından kurtarıldı.

Her yıl sel sularına maruz kalan Sungu beldesinde bu yıl da manzara değişmedi. Karların erimesiyle birlikte geçtiğimiz gün tahliye edilen okulun lojmanı da sular altında kaldı.

Sel sularından dolayı evden çıkamayan Hamdullah Tanyeli, eşi ve 3 çocuğu ise İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerini arayarak yardım istedi. Gece yarısı beldeye ulaşan AFAD ekipleri, ilk olarak 3 çocuğu, ardından da anne ve babayı kurtardı. Araçla evden alınan Tanyeli ailesi, yakınlarının evine götürüldü.

Hamdullah Tanyeli, her yıl aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını ancak gidecek başka yerlerinin olmadığını dile getirerek, "Bu yıl da sular aniden yükseldi. AFAD Müdürlüğünü arayıp yardım istedim, gelip bizleri kurtardılar. Geceyi akrabalarımın yanında geçireceğim" diye konuştu.

Öte yandan, beldenin alt kısmında kar sularının erimeye devam etmesi nedeniyle onlarca ev sel tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam