Karısını dövüp evi ateşe verdi

İzmir’in Konak ilçesinde tartışma yaşadığı eşinin eve gelmemesine sinirlenen koca, yaşadıkları evi yaktı. Kocasının şiddet uyguladığını söyleyen ve polisin koruma vermediğini anlatan kadın “Şikayetçi oldum fakat serbest kaldı. Öldürmekle tehdit ediyor. Ko

Karısını dövüp evi ateşe verdi

İzmir’in Konak ilçesinde tartışma yaşadığı eşinin eve gelmemesine sinirlenen koca, yaşadıkları evi yaktı. Kocasının şiddet uyguladığını söyleyen ve polisin koruma vermediğini anlatan kadın “Şikayetçi oldum fakat serbest kaldı. Öldürmekle tehdit ediyor. Korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Olay, Gültepe semtinde meydana geldi. İddiaya göre, R.O, eşi İ.O ile tartıştıktan sonra çocuklarını yanına alarak baba evine gitti. Eşinin gitmesine sinirlenen İ.O. (29), telefon açarak gelmemesi durumunda evi yakmakla tehdit etti. Daha sonra evi ateşe veren İ.O., olay yerinden kaçtı. Mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polise bildirdi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri evdeki yangını söndürdü. Bu sırada eve gelen R.O, polise ifade vererek kocasından şikayetçi oldu. Çalışma başlatan polis ekipleri koca İ.O.’yu Eşrefpaşa semtinde gözaltına aldı. İ.O., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Kocasının serbest bırakıldıktan sonra kendisini arayarak ölümle tehdit ettiğini söyleyen R.O, polis koruması verilmemesine tepki gösterdi. 4 yıllık evli olan iki çocuk sahibi R.O, olay günü tartıştığı eşinden dayak yediğini ifade etti. Çocuklarının elinden alınacağı için kadın sığınma evine gitmediğini belirten R.O, eşinin madde bağımlısı olduğunu ve sürekli kendisinden para beklediğini söyledi.

Kocasının arayarak kendisini tehdit ettiğini belirten R.O, şunları anlattı:

“Eşyaları topladım babamın evine gidecektim, o sıra kapıyı kilitledi ve tornavidayla saldırmaya başladı. Kapıyı açarak dışarı fırladım çocukları alarak. Tekrar tornavida sallamaya başladı komşularım araya girdi. Karakola gittim şikayetçi oldum. Ertesi gün akşam beni aradı, ’eğer eve gelirsen bir şey yapmayacağım gelmezsen evi yakacağım, babanın evini de yakacağım arabasını da’ dedi. Sabah kalktığımda evim yanmış diye duydum. Karakola gittim şikayetçi oldum, bulamadılar. Sonra bulunmuş getirmiş ifadesini almış tekrar bırakmışlar. Gittim savcılıkla görüştüm. ’Öldüreceğim, anneni babanı öldüreceğim’ diyor. Sürekli tehdit. Bir aydır şiddeti daha fazla görmeye başladım. Koruma istedim ama vermediler. Kendi evinin kendi polisi olacaksın dediler. Şu an korkuyorum. Yarım saat önce yine aradı ‘öldüreceğim’ diye. Hiçbir şekilde ceza almıyor. Şu an zaten o beni arıyor. Korkudan kapıdan dışarı çıkamıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler