Karga saldırısında yaralanan kartal tedaviye alındı

Düzce'nin Yığılca ilçesinde kargaların saldırısında yaralanan kartal, Doğa Koruma ve Milli Parklar şubesi yetkililerine teslim edildi.   Yığılca ilçesinde yaşayan Hasan Kuşçu, arazide kargaların saldırısına uğrayan kartalı alarak, Yığılca Orman İşletme Şe

Karga saldırısında yaralanan kartal tedaviye alındı
Düzce'nin Yığılca ilçesinde kargaların saldırısında yaralanan kartal, Doğa Koruma ve Milli Parklar şubesi yetkililerine teslim edildi.
 
Yığılca ilçesinde yaşayan Hasan Kuşçu, arazide kargaların saldırısına uğrayan kartalı alarak, Yığılca Orman İşletme Şefliğine getirdi.
 
Yaralı kartal daha sonra tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar şubesi yetkililerine verildi.
 
Kanadında kırık olduğu tespit edilen kartal, veteriner tarafından gerekli tedavisinin uygulanmasının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar şubesine bağlı Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndaki Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde özel kafese alındı.
 
Kartalın tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılacağı belirtildi.
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Selçuk Çömeten, kendilerine gelen ihbar neticesinde Yığılca ilçesinde bulunan yaralı kuş için ekip gönderdiklerini söyledi. 
 
Teslim alınan kartalın, veteriner hekim tarafından muayenesinin yapıldığını aktaran Çömeten, şunları kaydetti:
 
"Veteriner hekimimiz kanadının altında kırık olduğunu tespit etti. Yapabileceği tedaviyi yaptı. Yaralı kuşumuz, Efteni Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'mize götürülecek. Burada bakım ve beslenmesi yapılacak. Tedavisi bittikten sonra da doğaya salınacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler