Kardeşleri silah ayırdı!

12 yaşındaki ikizlerden biri, silahın ateş alması sonucu hayatını kaybetti.Ölümle biten silah oyununun ardından kardeşlerden biri babasının eliyle toprağa verilirken, diğeri ise polis tarafından gözaltına alındı. İkizlerin okuduğu okuldaki sıraları ise bo

Kardeşleri silah ayırdı!

12 yaşındaki ikizlerden biri, silahın ateş alması sonucu hayatını kaybetti.

Ölümle biten silah oyununun ardından kardeşlerden biri babasının eliyle toprağa verilirken, diğeri ise polis tarafından gözaltına alındı. İkizlerin okuduğu okuldaki sıraları ise boş kaldı.

Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti: Güdül'ün Çağ beldesi Güneyce Mahallesi'nde yaşayan 1999 doğumlu Ali Çınar ve Yaşar Çınar isimli ikiz kardeşler, babalarına ait kurusıkı tabanca ile oyuna daldı. Ellerindeki kurusıkı tabanca ile yetinmeyen ikizler, evde buldukları babalarına ait ikinci bir silahı da kurusıkı sanarak, oyuna dahil etti. İki kardeş ellerine geçirdiği ve kurusıkı sandıkları silahın içine, kısa süre önce köy meydanındaki düğün alanından bulduğu mermiyi koydu. İki tabanca ile silah oyunu oynamaya devam eden ikizlerden Yaşar Çınar, kendisinden fiziken küçük olan kardeşi Ali Çınar'a ''ben bununla seni vururum'' dedi. Yaşar Çınar, elinde kurusıkı sandığı, ancak babasının ruhsatsız olan tabancasının tetiğine birkaç kez bastı. Kendi elindeki kurusıkıdan yola çıkarak karşısındakinde de kurusıkı tabanca olduğunu düşünen kardeşi Ali Çınar'ın ''O silah ateş almaz'' demesi üzerine Yaşar Çınar, tetiğe basmaya devam etti. Tetiğe Yaşar'ın birkaç kez basmasının ardından ateş alan silahtan çıkan mermi, elinde kurusıkı bulunan Ali Çınar'ın boynuna isabet ederek ölümüne neden oldu.

Yaşanan olayın ardından, silahların sahibi baba Yasin Çınar, kendi silahlarından biriyle bir çocuğunun ölmesine sebep olduğu için gözaltına alındı. İkiz kardeşiyle silah oyununda hayatını kaybeden Ali Çınar, otopsi işlemlerinin ardından Güneyce köy mezarlığında toprağa verilirken, emniyette sorgusu tamamlanan diğer kardeş Yaşar Çınar'ın ise savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

Kardeşinin ölümüne sebep olan silahı ateşleyen Yaşar Çınar'ın zaman zaman doktor kontrolünden geçirildiği ve psikolojik destek verildiği öğrenildi.

Acı olayın ardından Çınar kardeşlerin sınıf arkadaşları defin törenine giderek Ali Çınar'ın kabri başında gözyaşı döktü. Ali Çınar'ın sınıfındaki sırasını çiçeklerle süsleyen arkadaşlarından Mahmut Yılmaz, ''Ali'yi çok severdik. Kaza sonucu hayatını kaybetti. Aramızdan ayrıldı. Sırasını çiçeklerle donattık. Kardeşiyle aynı sırada otururdu. Birlikte Ankara oyunu fidaydayı oynarlardı. Herkes onları severdi. Bu tehlikeyi silah oyunu sadece kardeşleri birbirinden ayırmadı, bizi de Ali'den ayırdı. Çok üzgünüz. Olay bir kaza, ancak boşu boşuna yaşanmış bir kaza. Bunun olmaması için daha dikkatli olunmalıydı.'' dedi.

Güneyce İlköğretim Okul Müdürü Yüksel Cengiz de ''Hadise çok üzücü, bir öğrencimizi toprağa verdik, diğeri ise kardeşini kaybetmenin ve ölümüne sebep olmanın acısını yaşıyor.'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler