Kardeşinin böbreğiyle yaşama tutundu

 Antalya'da, 3 yıl önce yakalandığı kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele eden 44 yaşındaki Binnur Uzun, kardeşi 32 yaşındaki kardeşi Beyhan Uzun'un bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. En çok su içmeyi özlediğini söyleyen Binnur Uzun, herkesi organ bağışı

Kardeşinin böbreğiyle yaşama tutundu

 Antalya'da, 3 yıl önce yakalandığı kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele eden 44 yaşındaki Binnur Uzun, kardeşi 32 yaşındaki kardeşi Beyhan Uzun'un bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. En çok su içmeyi özlediğini söyleyen Binnur Uzun, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde başarılı bir organ nakli yapılan ve taburcu olmayı bekleyen Binnur Uzun, her iki böbreğini de kaybetmesinin ardından diyaliz sürecine girdiğini anlattı. Diyaliz sonrasında çok acı çektiğini aktaran Binnur Uzun, şunları söyledi:

"Hastalığa yakalandığım günden beri bağışçı olmak isteyen kız kardeşim, 'Sen acıya dayanıyorsun, ancak ben senin çektiğin acıya dayanamıyorum' diyerek beni organ nakline ikna etti. Kısmet bugüneymiş. Tüm tetkiklerimizi yaptırdık. Doktorlar hiç engel olmadığını, nakil yapılabileceğini söylediler."

TEK ARZUM ABLAMIN SAĞLIĞINA KAVUŞMASI

Kardeş Beyhan Uzun da ablasının diyaliz ve sonrasında yaşadıklarına dayanamadığını, organ bağışı yapmak istediğini, ancak bu teklifinin hep geri çevrildiğini söyledi. Beyhan Uzun, "Biz 5 kardeşiz, en çok ben verici olmak istedim. Tek arzum ablamın sağlığına kavuşması" dedi. Türkiye'de yaklaşık 70 bin diyaliz hastasının kardeşi, annesi ve babasının verici olabileceğini hatırlatan Beyhan Uzun, "Hiçbirinin uyuşmadığı durumlarda çapraz verici olabilirler. Yeni aileler kazanabilirler. Organ kardeşi olabilirler. En önemlisi de ailelerinden canlarından bir parçanın acı çekmesini, göz göre göre ölüme gitmesini önlemiş olurlar" diye konuştu. Beyhan Uzun, herkesi organ bağışı yapmaya ve bağış için teşvik etmeye çağırdı.

BAŞARILI AMELİYAT

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü ve Cerrahi sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve Yard. Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, yaklaşık 2 saat süren operasyon sonunda Uzun kardeşlerin böbrek naklini başarıyla tamamladı. Doktorlar operasyon sonunda yaptıkları açıklamada, Beyhan ve Binnur Uzun kardeşlerin sağlık durumunun çok iyi olduğunu, kısa süre sonra her ikisinin de taburcu olabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler