Karayolu Müdürlerine Kötü Haber

Cide’de Haziran 2009’da 3 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazası ile ilgili olarak 4 Karayolları görevlisi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi, İTÜ’nün hazırladığı raporla Cide Cumhuriyet Başsavcılığı t

Karayolu Müdürlerine Kötü Haber

Cide’de Haziran 2009’da 3 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazası ile ilgili olarak 4 Karayolları görevlisi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi, İTÜ’nün hazırladığı raporla Cide Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen iddianameyi kabul etti.

İstanbul’dan 23 Haziran günü memleketi Trabzon’a tatile gitmek için yola çıkan Beykent Üniversitesi öğretim görevlisi yüksek mimar- mühendis Ahmet Ofluoğlu’nun otomobili, aynı gün Kastamonu’nun Cide ilçesi yakınlarında 400 metrelik uçuruma yuvarlandı. Tenha bir bölgedeki kazayı 3 gün süreyle kimse fark etmezken, 2 çocuğu ve bir arkadaşının can verdiği kazada ağır yaralanan Ahmet Ofluoğlu, 3 gün boyunca cesetlerle birlikte kaldı. Olaydan iki gün sonra ekipler, yamaçtan uçuruma inip hurdaya dönen otomobilin yanına gittiklerinde 60 yaşındaki  KTÜ mezunu Trabzonlu Ahmet Ofluoğlu’nu yaralı halde, yanında 3 cesetle buldu. Ölenlerin Ahmet Ofluoğlu’nun oğlu Kaan ve kızı Canan ile arkadaşı Bülent Çebi olduğu belirlendi.

400 metrelik uçurum

Cide Kaymakamı Mustafa Ayhan, “Kimsenin yaşamadığı bölgede uçuruma yuvarlanan otomobile ulaştığımızda manzara korkunçtu. Yüzde 80 eğimli olan ve yolu iyi olmayan 400 metrelik uçurumdan otomobilin uçmuş olduğunu gördük. Ölenler otomobil uçuruma yuvarlanırken araçtan fırlamış.”

Kaza sonrası soruşturma başlatan Cide Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Teknik Üniversitesi profesörlerinden oluşan bilirkişi heyetinin raporunu inceledi. Bilirkişi raporunda, Karayolları’nın asli ve 1’inci derecede hizmet kusurlu’ olduğu belirtildi. Savcılık, bu rapora dayanarak dönemin Karayolları 15’inci Bölge Müdürü Abdulkadir Renklibay, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kan, Şube Şefi Ziya Şenoğlu ve Bakım Başmühendisi Selver Saylan hakkında ’taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame kabul edildi. İddianamenin kabul edilmesiyle Türkiye’de ilk kez ölümlü trafik kazası sonrası karayolları yetkilileri hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler