Karaman'da sır dolu kayıp - Karaman Haber

Tok'un annesi Tenzile Tok, "Oğlumun yaşadığına inanıyorum. Devletten tek isteğim oğlumu bulmasıdır" dedi.   

Karaman'da sır dolu kayıp - Karaman Haber

KARAMAN'da ava gideceğini belirterek 28 gün önce evden ayrılmasından sonra yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan 15 yaşındaki İbrahim Tok'un annesi Tenzile Tok, "Oğlumun yaşadığına inanıyorum. Devletten tek isteğim oğlumu bulmasıdır" dedi. 


Karaman'ın Ayrancı İlçesi'ne bağlı Yarıkkuyu Köyü'nde oturan 15 yaşındaki İbrahim Tok, geçen 23 Ocak cumartesi sabahı tüfeğini yanına aldıktan sonra annesine ava gideceğini söyledi. Aile, evden ayrılan Tok'un akşam eve dönmemesi üzerine durumu jandarmaya bildirdi. Başta Jandarma ve Ankara, Konya ve Adana'dan gelen AFAD (Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) ekipleri olmak üzere, Ulusal Medikal Arama Kurtarma (UMKE), AKUT, İl Özel İdaresi, Ayranca Belediyesi, polis, köylüler ve çobanlar Murat Dağı, Buğdaylı, Melikli, Kavaközü, Küçükkoraş, Büyükkoraş, Kaya önü köyleri ve kırsalı tamamı havadan askeri helikopterle ve karadan tarandı. Çevrede bulunan mağara ve ağıl, tek tek kontrol edildi. Su kuyularında ise su altı kameralarla arama yapıldı. 18 gün boyunca yapılan aramalarda hiç bir ize rastlayamayan ekipler arama çalışmalarına son verdi. 28 gündür oğluna kavuşmayı bekleyen anne Tenzile Tok, "Oğlumun yaşadığına inanıyorum. Devletten tek isteğim oğlumu bulmasıdır" dedi. Arama çalışmalarının sonlandırıldığını hatırlatan Tok, şunları söyledi: 

"Arama çalışmaları 10 gün önce sonlandırıldı. Köylüler ve biz arama çalışmalarına halen devam ediyoruz. Allah razı olsun köylülerimiz hala aramaya gidiyor. Ben çocuğumu çok özledim. Çocuk özlenmez mi ciğerim yanıyor benim. Ben çocuğumun yaşadığına inanıyorum. Devletimizden milletimizden Allah razı olsun. Burada herkes çocuğumu aradı. Biz çocuğumuz bulunana kadar devletimizden aramalara  devam etmesini istiyoruz. Ben 28 gündür evlat hasreti ile yanıyorum. Ciğerlerim kavruldu. Bir an önce bulunsun istiyorum."

Daha sonra oğlu İbrahim'in baktığı koyunların ağılına giden anne Gök; "Bu koyunların hepsine İbrahim'im bakardı. Buraya her girdiğimde oğlum aklıma geliyor. Ciğerim yanıyor. Onu çok özledim. Her yerde bir hatırası var. Her yerde gözümün önüne geliyor" dedi. 



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler