Karadenizli tetikte: Onlarca vatandaş

Doğu Karadeniz’de önce HES’ler ardından ‘Yeşil Yol’ ile başlayan halk tepkilerinin boyutu giderek artıyor. Ordu’da bu kez tras ocağı açılacak alanda bilirkişi heyetinin yaptığı keşfe onlarca vatandaş da katıldı.Altınordu ilçesi Turnasuyu Mahallesi’nde çim

Karadenizli tetikte: Onlarca vatandaş

Doğu Karadeniz’de önce HES’ler ardından ‘Yeşil Yol’ ile başlayan halk tepkilerinin boyutu giderek artıyor. Ordu’da bu kez tras ocağı açılacak alanda bilirkişi heyetinin yaptığı keşfe onlarca vatandaş da katıldı.

Altınordu ilçesi Turnasuyu Mahallesi’nde çimentoda katkı maddesi olarak kullanılan tras ocağı açılmasına karşı açılan davada ‘bilirkişi heyeti’ atandı. 5 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin ve çok sayıda köylünün katılımıyla gerçekleşen inceleme tamamlandı. Bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor mahkemeye sunularak yörede tras ocağı açılıp açılmayacağı belli olacak.

20150713aw475693_01(1).jpg

“BURADA MADEN OCAĞI İSTEMİYORUZ”

Bölgede inceleme yapan bilirkişi ve mahkeme heyeti iki tarafın avukatlarını ve bölgeden yaşayan insanların görüşlerini dinledi. Özellikle kadınların ağırlıkta olduğu mahalle halkı, yaşadıkları yörede böyle bir maden ocağının açılmasını istemediklerini söylediler. Bölgede bebek, hamile ve okul bulunduğunu belirten ve aynı zamanda kendisine yöre sakini olan Av. Yakup Okumuşoğlu, söz konusu projenin birçok yönden yanlış olduğunu söyledi. Av. Okumuşoğlu, “Tras ocağının bulunduğu yer, burada yapılacak olan çevre yolu tünelinin tam üstüne geliyor” dedi.

Tras ocağı açmak isteyen şirket yetkilileri de bu durumu yeni öğrendiklerini belirttiler.

20150713aw475693_02.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam