Karadeniz'de mezgit bereketi!

Karadeniz'de yaz mevsiminde vatandaşların tüketiminde ilk sıralarda yer alan mezgit balığı geçen yıllara oranla bol miktarda avlanıyor. Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, bu yıl mezgit balığının beklentilerin üzerinde avlandığını söyled

Karadeniz'de mezgit bereketi!

Karadeniz'de yaz mevsiminde vatandaşların tüketiminde ilk sıralarda yer alan mezgit balığı geçen yıllara oranla bol miktarda avlanıyor.

 Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, bu yıl mezgit balığının beklentilerin üzerinde avlandığını söyledi.

Avcılığın şu anda da devam ettiğini belirten Arslan, "Palamut sezonuna başlayana kadar da avcılık devam edecek. Geçen yıla oranla mezgit balığı bol çıktı diyebiliriz, bugün bile bir teknemizde 300-400 kilogram mezgit balığı vardı" dedi.

Arslan, mezgit balığının bazı teknelerde 300-500 kilogramın daha da üzerinde avlanabildiğine dikkati çekerek, "Eğer bir kıyaslama yaparsak geçmiş yıllara oranla mezgit balığı şu anda bol diyebiliriz. Daha önceki yıllar kendimiz tüketmeye bile mezgit bulamıyorduk, avlanamıyor diye denize ağ bile atmıyorduk. Bu yıl mezgit avcılığı iyi gidiyor" diye konuştu.

Mezgit balığının geçmiş yıllarda başka bir coğrafyaya sürü halinde göç ettiğini belirten Arslan, bölgeyi terk eden mezgitin şu anda geri döndüğünü belirtti.

Geçmiş yıllarda böyle bir durum yaşandığını belirten Arslan, "Yani bir iki yıl içerisinde mezgit balığı burada doğup büyümedi, bollaşmadı, sadece göç etmişti, şu anda geri döndü" ifadelerini kulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler