Karadeniz'de ilginç hobi...

Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan Haydar Kalafat adlı kişi, ahşap oyma tekniğiyle geçmişte kullanılan ve unutulmaya yüz tutmuş tarım aletlerini maketleriyle yaşatmaya çalışıyor.İlçeye bağlı Çakallı köyündeki iki katlı evinin alt katını atölye olarak kullan

Karadeniz'de ilginç hobi...

Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan Haydar Kalafat adlı kişi, ahşap oyma tekniğiyle geçmişte kullanılan ve unutulmaya yüz tutmuş tarım aletlerini maketleriyle yaşatmaya çalışıyor.

İlçeye bağlı Çakallı köyündeki iki katlı evinin alt katını atölye olarak kullanan Kalafat, ahşap oyma tekniğiyle ortaya çıkardığı günümüzde unutulma aşamasına gelmiş bir çok tarım aletinin maketini yaptığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır yaptığı çalışmada birçok tarım aletinin maketini yaptığını ifade eden Kalafat, "Yeni nesil maalesef bu aletlerin bir çoğunun ne işe yaradığını bilmiyor. Geçmişteki bu kültürümüzü, unutulan değerlerimizi maketlerle de olsa yeniden canlandırarak, o dönemlerde yaşanan zorlukları yeni nesillere aktarma çabasındayım. Zamanımın önemli bölümünü atölyemde geçiriyorum. Bu da beni mutlu ediyor" dedi

Kalafat, hobi olarak yapmaya başladığı nostaljik maketlere talep gelmesi halinde satışını yapabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam