Karadeniz Festivali Start aldı

Ankara'nın Keçiören Belediyesi ve KAR-DER işbirliği ile düzenlenen 2. Yöresel Yemek Yarışması, Karadeniz'in tatlarını Keçiören'e taşıdı.Geçtiğimiz yıl İç Anadolu Bölgesi yemekleri ile başlattığı Geleneksel Yöresel Yemek Yarışması'nı bu yıl Karadeniz Bölge

Karadeniz Festivali Start aldı

Ankara'nın Keçiören Belediyesi ve KAR-DER işbirliği ile düzenlenen 2. Yöresel Yemek Yarışması, Karadeniz'in tatlarını Keçiören'e taşıdı.

Geçtiğimiz yıl İç Anadolu Bölgesi yemekleri ile başlattığı Geleneksel Yöresel Yemek Yarışması'nı bu yıl Karadeniz Bölgesi yemekleri ile devam ettiren Keçiören Belediyesi, Karadeniz yöresinin damak tadını ve zengin mutfak kültürünü gözler önüne seriyor.

Etlik Kardeşler Pazaryeri ve çevresinde kurulan etkinlik alanında Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak illeri ve dernekleri KAR-DER'le birlikte Karadeniz'in kültürünü 5 gün boyunca Keçiören'e taşıyacak.

2. Yöresel Yemek Yarışması'nın açılışına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve KAR-DER Başkanı Uygun Alkan ile birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu şenliği düzenlemekteki amaçlarının beraberlik ve dayanışmayı artırmak olduğu kaydederek "Keçiören Belediyesi olarak insanlar arasında inanç, bölge ve etnik ayrım gözetmeksizin hizmet götürüyoruz." dedi.

Ak, ekinliği birlikte yaptıkları KAR-DER'e de teşekkür etti.

KAR-DER Başkanı Uygun Alkan da Keçiören'de Karadeniz rüzgarı estireceklerini söyleyerek etkinliğe ev sahipliği yapan Keçiören Belediyesi'ne teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli de, Ankara'da Karadeniz tatlarına ulaşacakları böyle bir etkinliği tertip edenlere teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve KAR-DER Başkanı Uygun Alkan'a teşekkür ederek, yarışmaya katılan tüm katılımcıları tebrik etti.

2. Geleneksel Yöresel Yarışması kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz Günleri 5 gün devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler