Kar engeline ÖSYM'den ara çözüm

 Bu durumdaki 500 öğrencinin başvuru belgelerinin elden alınmasını isteyen ÖSYM, “Bunun için gerekirse helikopter kullanın” dedi. Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar, az kalsın öğrencilerin üniversite hayalini erteliyordu. Güneydoğu kesimlerinde, son

Kar engeline ÖSYM'den ara çözüm

 

Bu durumdaki 500 öğrencinin başvuru belgelerinin elden alınmasını isteyen ÖSYM, “Bunun için gerekirse helikopter kullanın” dedi.
 
Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar, az kalsın öğrencilerin üniversite hayalini erteliyordu. Güneydoğu kesimlerinde, son 15  günde yer yer 3-4 metreyi bulan kar yağışı öğrencilerin YGS için başvuru yapmasını engelledi. Bunun üzerine aileler yetkililerden başvuru süresinin uzatılmasını istedi. Talebi değerlendiren ÖSYM, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden mağdur öğrencilerin listesini istedi. Başvuru tarihi bitmesine rağmen listede yer alan adaylara ek süre tanındı. Müdülüklere "Gerekirse helikopterle köylerine gidip kayıt yaptırın" talimatı verdi.
 
ÖSYM’YE BAŞVURDULAR
 
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuruları 15 Ocak’ta sona erdi. Özellikle köylerde yaşayan öğrenciler, ulaşım da yaşanan soruna bir de uzun süreli elektrik kesintileri eklenince YGS başvurularını yapamayarak mağdur oldu. Bunun üzerine aileler sürenin uzatılması için ÖSYM’ye başvurdu.
 
ÖSYM, kar nedeniyle mağdur olan öğrencilerin belirlenmesi için Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talimat verdi. Kar nedeniyle köyünde mahsur kaldığı için başvuru yapamayan adaylara ek süre tanındı.
 
500 ADAY 'KAR' MAĞDURU
 
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğrencilerin kar nedeniyle bir mağduriyetlerinin olduğunu doğruladı. Durumdan haberdar olur olmaz ÖSYM ile irtibata geçtiklerini aktaran Arslan, ‘’ÖSYM mağdur olabilecek öğrencilerin listesini istedi.
 
500 öğrencinin ismini bildirdik. Bu öğrenciler, YGS başvuru süresinin sona ermesine rağmen başvuru yapabilecekler. Şu anda burada bize bu şekilde ulaşan öğrencilerin mağduriyetini gideriyoruz”d iye konuştu.
 
15 GÜNDÜR ELEKTRİK YOK
 
İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğretmen de, bazı köy yollarının hâlâ kapalı olduğunu belirtti. Aynı öğretmen, ‘’Gece 11’e kadar başvuru aldığımız zamanlar oluyor. Buna rağmen bir çok öğrenci ulaşım engeline takıldığı için YGS’ye başvuramadı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam