Kapalıçarşı’yı soyanlar yakalandı

Polis olaydan sonra soruşturma başlatırken Kapalıçarşı’nın çatısından havalandırma boşluğundan dükkana girdikleri tespit edilen zanlıların herhangi bir iz bırakmadıkları ortaya çıkmıştı.FİLM ÇEKİM HAZIRLIĞI POLİSİN İŞİNİ GÜÇLEŞTİRDİHırsızlığın meydana gel

Kapalıçarşı’yı soyanlar yakalandı

Polis olaydan sonra soruşturma başlatırken Kapalıçarşı’nın çatısından havalandırma boşluğundan dükkana girdikleri tespit edilen zanlıların herhangi bir iz bırakmadıkları ortaya çıkmıştı.

FİLM ÇEKİM HAZIRLIĞI POLİSİN İŞİNİ GÜÇLEŞTİRDİ

Hırsızlığın meydana geldiği kuyumcuda güvenlik kameralarının çalışmayan "Fake" kameralar olması polisin işini güçleştirdi. Öte yandan Kapalıçarşının çatısında çekilecek bir film için yaklaşık 30 kişilik ekibin uzun süredir binanın çatısında çalışıyor olması şüpheli sayısınıda attırdı.
 
12 KİŞİLİK ÖZEL EKİP 3 BİN SAAT GÖRÜNTÜYÜ İNCELEDİ

Asayiş şube müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada özel olarak oluşturulan 12 kişilik bir ekip çevreden toplanan yüzlerce kameraya ait 3 bin saat görüntüyü inceledi. Yapılan incelemeler sonucu Kapalıçarşı’da yıllardır elektrikçilik yapan Andrea B. ile ağabeyi Alen B.’nin ve onun kız arkadaşı Nimet A.’nın olayın meydana geldiği gece şüpheli hareketlerde bulunduğu tespit edildi. Bu kişilerin işleri olmamasına rağmen gece saatlerinde sırt çantaları ile tadilat yaptıkları bir dükkana geldikleri görüldü. Güvenlik kamera görüntülülerinde iki saat içerde kalan zanlıların taşıdıkları sırt çantalarının girişte boş, çıkışta ise tıka basa dolu olması polisin dikkatinden kaçmadı. Bu gelişme üzerine önceki gün gözaltına alınan Alen B. (35) ile Andrea B. (32) ile olay gecesi birlikte görüldükleri Nimet A. (32) suçlarını itiraf ettiler.

FİLM GİBİ HIRSIZLIK

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada zanlıların gerçekleştirdiği film senaryolarını aratmayan hırsızlığında detaylarıda ortaya çıktı. Uzun yıllardır Kapalıçarşı’ta elektrikçilik yapan iki kardeşin soydukları dükkandada kısa süre önce bir tadilat yaptıkları ve mağazaya işyeri sahibinin isteği ile caydırıcı görüntüsü bulunan çalışmayan kameralar monte ettikleri öğrenildi. Yaptıkları tadilatlar sırasında özel izinle çıkılan Kapalıçarşı’nın çatısına sık sık çıkan ve keşif yapan zanlıların soyacakları dükkana karar verdikleri belirlendi.

DAMDAN DAMA 250 METRE YOL KAT ETMİŞLER

Olayda kullanacakları düğümlü bir ip ile hidrolik demir kesme makasını Kapalıçarşı’nın çatısına sakladıkları öğrenilen zanlıların akşam saat 20.30 sıralarında hırsızlık için bir restorantta buluştukları belirlendi. Burada yemek yiyen zanlıların daha sonra birlikte tadilatını yaptıkları bir gümüş dükkanına girdikleri ortaya çıktı. Bu dükkanı kullanarak çatıya çıkan iki kardeşinin damdan dama atlayarak yaklaşık 250 metre giderek hırsızlık yapacakları kuyumcunun havalandırma boşluğuna ulaştıkları öğrenildi. Burada yanlarında getirdikleri hidrolik demir kesme makası ile demirleri kesen zanlıların, aşağı inmek için düğümlü bir ip kullandıkları tespit edildi. Zanlıların içerde olduğu sırada Nimet A.’nın han güvenlik görevlisi ile konuşarak onu oyaladığı öğrenildi.

DÜĞÜMLÜ İPLE HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNDAN GİRMİŞLER

Düğümlü iple 7-8 metrelelik boşluktan aşağı sallanan Adrea B.’nin vitrindeki altınları topladıktan sonra yukarda bekleyen ağabeyi Alen B.’ye onları yukarı çekmesi için talimat verdiği öğrenildi. Son olarak Alen B.’nin iple Adrea B.’yi yukarı çektiği zanlıların altınlarla birlikte tadilat yaptıkları dükkanı kullanarak olay yerinden kaçtıkları belirlendi.

KÖMÜRLÜKLÜKTE SAKLAMIŞLAR

Zanlıların çaldıkları altınları önce Kapalıçarşı’da bulunan elektrikçi dükkanında 2 gün sakladıkları öğrenildi. Zanlıların bu sırada yakalamamak için kendi dükkanlarında bulunan güvenlik kamerasının görüntülerinin taşıyan hard diski sökerek olayda kullandıkları düğümlü ip ve hidrolik demir kesme makinesi ile birlikte denize attıkları belirlendi. Daha sonra altın ve pırlanta eşyaları önce kendi evlerine götüren zanlıların 4-5 gün sonra 74 yaşındaki komşularının kömürlüğüne sakladıkları öğrenildi. Zanlıların altınları kömürlüğü koyarken yaşlı kadından "Önemsiz birkaç şey koyacağız." diyerek izin aldıkları belirtildi. Zanlıların gösterdiği yerde yapılan aramada çalınan altın ve pırlanta işlemeli ziynet eşyalarının büyük bölümü bulundu. Zanlıların altınları sakladıkları yerde 4-5 ay tuttuktan sonra satmayı planladıkları öğrenildi.

KORKUP ÇÖPE ATMIŞ

Öte yandan polis soruşturma sırasında zanlılardan çaldıklarından birkaç yüzüğü kız arkadaşı Nimet A.’ya hediye ettiği öğrenildi. Ancak polisin soruşturma sırasında hırsızlıkla ilgili bir şey bilip bilmediğini sorduğunda Nimet A.’nın paniğe kapılıp hediye edilen parçaları çöpe attığı belirtildi. Poliste verdikleri ifadelerine suçlarını itiraf ettikleri öğrenilen Alen B., Andrea B. ile Nimet A. Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler