Kapaklarla engelliyi sevindirdi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engelliler için seferber olan emekli İlhan Çetin, topladığı 10 bin mavi kapakla 1 engelli vatandaşı sevindirdi. Belediyeden emekli olduktan sonra engelli vatandaşlar için bir şeyler yapmak

Kapaklarla engelliyi sevindirdi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engelliler için seferber olan emekli İlhan Çetin, topladığı 10 bin mavi kapakla 1 engelli vatandaşı sevindirdi.

Belediyeden emekli olduktan sonra engelli vatandaşlar için bir şeyler yapmak istediğini belirten Çetin, kahvehanelerde vakit öldürmektense parklarda dolaşarak topluma faydalı olmak için mavi kapak toplamaya tercih ettiğini söyledi. Emekli olan her insanın faydalı şeyler yapması gerektiğini anlatan Çetin, "Belediyeden emekli olduktan sonra Alaplı'da engelli vatandaşlara nasıl faydalı olabilirim diye düşündüm. Öğrencilerin mavi kapak topladıklarını görünce ben de mavi kapak toplayarak ilçemizdeki engellilere faydalı olmaya karar verdim. Gezdiğim her yerde 10 bin mavi kapak topladım. Ulusal kanalda yayınlanan bir program mavi kapak karşılığında tekerlekli sandalye veriyordu. Topladığım kapakları programa yolladım. Oradan bana bir tekerlekli sandalye gönderdiler. Ben de tekerlekli sandalyeyi Alaplı Kaymakamlığı'na, engelli bir vatandaşa verilmesi için teslim ettim. Topladığım kapakların bir engelli vatandaşı sevindirmesi beni çok mutlu etti. " dedi.

Tekrar mavi kapak toplamaya başladığını ifade eden emekli İlhan Çetin "Şu anda 5 bin civarında mavi kapak oldu. Hedefim ihtiyaç sahibi bir engeli vatandaşımıza daha akülü araba almak. Onun için her gün parkta, caddelerde mavi kapak topluyorum. Bu kampanyaya diğer vatandaşların da destek vermesini istiyorum. Onların da desteği ile engelleri oradan kaldıracağımıza inanıyorum. " şeklinde sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam