Kanserden ölümler arttı!

Hacettepe Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saadettin Kılıçkap, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Kanser Daire Başkanlığı'nca sekiz ilden toplanan verileri de içeren Uluslararası Kanser Ajansı'nın son raporuna göre tüm dünyada kan

Kanserden ölümler arttı!

Hacettepe Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saadettin Kılıçkap, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Kanser Daire Başkanlığı'nca sekiz ilden toplanan verileri de içeren Uluslararası Kanser Ajansı'nın son raporuna göre tüm dünyada kanserli hasta sayısının ve kanserden kaynaklanan ölümlerin bir önceki tahminlere göre arttığını söyledi.

Çağımızın en ciddi hastalıklarından biri olan kanserin görülme sıklığı gün geçtikçe artarken, kanserle ilgili araştırmalar da devam ediyor. Hacettepe Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İmmuno-Onkoloji ve Hedefe Yönelik Kanser Tedavileri Kongresi Sekreteri Doç. Dr. Saadettin Kılıçkap, kanser istatistikleri ile ilgili bilgiler verdi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kanser Daire Başkanlığı'nca sekiz ilden toplanan verileri de içeren Uluslararası Kanser Ajansı'nın son raporuna göre tüm dünyada yeni tanı alan kanserli hasta sayısının ve kanserden kaynaklanan ölümlerin bir önceki tahminlere göre arttığını belirten Kılıçkap, "GLOBOCAN 2012 verilerine göre dünyada toplam 14,1 milyon yeni kanser vakası gelişmiş ve 8,2 milyon kansere bağlı ölüm olmuştur" dedi.

Dünyada en çok tanı konulan kanserlerin akciğer (yüzde 13,0), meme (yüzde 11,9) ve kolon (yüzde 9,7) kanseri olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kılıçkap, kanserden ölümlerin ise en çok akciğer (yüzde 19,4), karaciğer (yüzde 9,1) ve mideden (yüzde 8,8) gerçekleştiğini belirtti.

Uluslararası Kanser Ajansı'nın özellikle meme kanserindeki artışa dikkat çektiğini ifade eden Kılıçkap, kadınlarda meme kanser insidansının bir önceki tahminlere göre yüzde 20, meme kanserinden ölümlerin ise yüzde 14 arttığını söyledi. Doç. Dr. Saadettin Kılıçkap, "Meme kanseri kadın kanserleri içinde en fazla görülen ve en fazla ölüme neden olan kanserdir. Dünyada kanser olan her 4 kadından biri meme kanseridir. Ülkemizde her yıl yaklaşık 97 bin erkek ve 62 bin kadın kansere yakalanmaktadır. En sık görülen kanserler erkeklerde akciğer, kadınlarda ise meme kanseridir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler