Kalaşnikof’un mucidi öldü

Ünlü tüfeğin tasarımcısı Mihail Kalaşnikof öldü Ünlü tüfeğin tasarımcısı Mihail Kalaşnikof öldü Ünlü tüfeğin tasarımcısı Mihail Kalaşnikof öldü.Dünyada en yaygın şekilde kullanılan silahlardan Kalaşnikof tüfeğinin mucidi emekli Rus asker Mihail Timofeyevi

Kalaşnikof’un mucidi  öldü

Ünlü tüfeğin tasarımcısı Mihail Kalaşnikof öldü Ünlü tüfeğin tasarımcısı Mihail Kalaşnikof öldü Ünlü tüfeğin tasarımcısı Mihail Kalaşnikof öldü.

Dünyada en yaygın şekilde kullanılan silahlardan Kalaşnikof tüfeğinin mucidi emekli Rus asker Mihail Timofeyeviç Kalaşnikof, 94 yaşında öldü.

Ölüm haberini Rus haber kuruluşları duyuruyor.

Türkiye'de yaygın olarak AK-47 veya "keleş" olarak bilinen ve birçok serisi bulunan Kalaşnikof tüfeği, basitliği ve bakımının kolaylığı sayesinde dünya çapında yaygınlaştı.

İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler faşizmine karşı savaşan Sovyetler Birliği Kızıl Ordusu saflarındayken tasarladığı piyade tüfeği Kalaşnikof'a ün ve yüksek rütbe kazandırdı.

Mihail Timofeyeviç Kalaşnikof, hem Sovyetler Birliği hem de birliğin dağılmasının ardından kurulan Rusya Federasyonu tarafından çeşitli ödüllere layık görüldü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam