Kahreden tesadüf!

 Mersin'in Tarsus İlçesi'nde sulama kanalına düşen 2 kişiyi kurtarmak için suya giren ancak boğularak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Turan Çelik'in kız kardeşinin de 20 yıl önce aynı kanalda can verdiği ortaya çıktı. 10 Temmuz'da meydana gelen olayda, Kır

Kahreden tesadüf!

 

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde sulama kanalına düşen 2 kişiyi kurtarmak için suya giren ancak boğularak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Turan Çelik'in kız kardeşinin de 20 yıl önce aynı kanalda can verdiği ortaya çıktı.

 

10 Temmuz'da meydana gelen olayda, Kırklarsırtı ile Akşemsettin mahallelerinden geçen sulama kanalında çırpınan 10 yaşındaki Hatun Almalı ile 18 yaşındaki kuzeni Muammer Harput'u kurtarmaya çalışan ancak başarılı olamayan Turan Çelik, hayatını kaybetti. Askerden 3 ay önce gelen ve sulama kanalı yakınındaki çay bahçesinde çalışmaya başlayan Turan Çelik'in 20 yıl önce kendisinden 1 yaş büyük olan ablası Neriman Çelik'in de aynı sulama kanalına düşerek boğulduğu öğrenildi.

 

"2 KARDEŞİMİ DE BU SULARDA KAYBETTİK"

 

Aynı acıyı ikinci kez yaşayan ağabey Ertuğrul Çelik, 1992'de 3 yaşındaki kardeşi Neriman'ın da aynı kanala düşerek boğulduğunu söyledi. Aradan geçen 20 yılın ardından bu kez kardeşini aynı kanalda kaybetmenin acısını yaşayan Çelik, "İki kardeşimi de bu sularda kaybettik. Belediye bu kanalın çevresine istinat duvarı yaparak suya girilmesini engelledi. Ancak kanal üzerine vatandaşlar tarafından yaptırılan demir köprünün bakımı yapılmadı. Bu köprü tehlike saçıyor. Bir an önce buradaki korkulukların aralarındaki boşlukların kapatılması gerekli" dedi.

 

İHMAL İDDİASI

 

Yeğenleri Hatun Almalı ve Muammer Harput'u kaybetmenin acısıyla yıkılan Musa Elmas ise ölümlerin ihmaller zincirinin sonucu olduğunu iddia etti.

 

Musa Elmas, "Ben uzman biri değilim ama yeğenim Hatun Almalı'nın kanala düştüğü demir köprü tam bir ihmal zinciri. Kanalın kenarına yapılan korkuluklar çürümüş durumda. Ben burada gözlerimle parmaklıklar arasında küçük çocukların düşebileceği 8 tane aralık belirledim. Yetkililer burayı ya tamir etsinler yada bu demir köprüyü kaldırarak buradan geçişi kapatsınlar. Hiç olmazsa bu şekilde başka canlar yanmaz" diye tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam